|

Terör ormanında suçüstü

ABD’den sonra Fransa’nın terör örgütleriyle gizli ilişkisi gündemde. Nijerya’da Boko Haram’ın üssü Sambisa ormanında bir Fransız vatandaşı yakalandı. Fransız, zırhlı araçlar ve askeri ekipman uzmanı çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/12/2016 Cuma
Güncelleme: 00:05 - 30/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

ABD'nin terör örgütü YPG'ye silah yardımı, Ankara-Washington arasında gerilime yol açarken Nijerya'da bir Fransız Boko Haram saflarında yakalandı. Yerel medya, Borno eyaletinde bin 240 kişinin Boko Haram üyesi olduğu şüphesiyle gözaltına alınırken operasyonlarda bir Fransız vatandaşının yakalandığını duyurdu. Nijerya basınında yer alan haberlerde, Sambisa ormanı kırsalında düzenlenen askeri operasyonlarda gözaltına alınan Fransızın, örgütün saldırı ve eylemlerde kullandığı zırhlı araçlar ile diğer askeri ekipmanın tamiri konusunda uzman olduğu iddia edildi.



SİLAH TAŞIYAN HELİKOPTER


Resmi makamlar ise konuya ilişkin henüz açıklamada bulunmadı. Fransa'nın terör örgütleriyle gizli ilişkisi daha önceki yıllarda ifşa olmuştu. Çad iletişim Bakanı Ben Bakari, 2015 Mart'ında örgütün elindeki silahların yarısının Fransa menşeli olduğunu belirtmişti. Kamerun ordusu da 2015 Aralık ayında terör örgütü Boko Haram'a silah taşıyan Fransız helikopterini ele geçirdi. Africa News İnfo sitesinde yer alan habere göre, Kamerun ordusu tarafından ülkenin kuzeyinde yakalanan Fransız helikopteri Boko Haram'a para, silah ve mühimmat taşıyordu. Site habere kaynak olarak ise Kamerunlu politikacı Banda Kani'yi gösterdi.





8 FRANSIZ YAKALANDI


Kamerun ordusu 2015 Şubat ayında Boko Haram saflarında savaşan 8 Fransız vatandaşını yakaladı. Fransa Dışişleri Bakanı Lauren Fabuci, zanlıların Fransa'da yargılanması için kendilerine teslim edilmesi istedi. Kamerun ise egemenlik haklarını çiğneyen bu talebe öfkeyle karşılık verdi.


#Boko Haram
#YPG'
7 yıl önce