|

Terör videoları stüdyoda çekildi

DAEŞ'in infaz videolarının ABD stüdyolarında çekilip çekilmediği tartışması sürerken ABD'nin İngiliz halkla ilişkiler şirketi Bell Pottinger'a 2007 ile 2011 yılları arasında el Kaide adına sahte terör propaganda videoları hazırlattığı ifşa edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/10/2016 Salı
Güncelleme: 21:33 - 3/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Londra merkezli Araştırmacı Gazetecilik Bürosu'nun (TBIJ) yayınladığı rapora göre, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sipariş videolar için 540 milyon dolar ödedi. 2006-2008 arasında Bell Pottinger'da çalışan Martin Wells, şirketin ayrıca El Kaide hakkında reklamlar tasarladığını ve terörizm konulu pembe dizilerin senaryolarını da yazdığını ifade etti.





ÜÇ KOLDAN OPERASYON


Bell Potinger'ın CIA ve ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'ne (NSA) faaliyetleriyle ilgili ayrıntılı bir rapor sunduğu vurgulandı. Bell Pottinger'ın 3 çeşit medya operasyonu yürüttüğü belirtildi. Haberde “Beyaz etiketliler atıflı olanlar. Kimin ürettiği etiketinde yazıyor. Gri olanlar atıflı olmayanlar, siyahlar ise sahte etiketliler” ifadelerine yer verildi. Siyah etiketli propaganda CD'lerinin militanların bulunduğu bölgelere dağıtıldığı, bu CD'leri izleyen militanların bilgisayar IP'lerinin ise içindeki bir kod vasıtasıyla internet üzerinden Pentagon'a iletildiği belirtildi.


#DAEŞ
#Bell Pottinger
#el Kaide
#Pentagon
8 yıl önce