|

Terörün tek patronu

Suriye ve Irak’ı kan gölüne çeviren ABD, attığı adımlarla dünya terörünün yegane patronu haline geldi. Peşmerge ve PKK’yı aynı anda silahlandıran Pentagon, Rakka’dan kurtardığı DEAŞ’ın çökmemesi için ise her şeyi yapıyor. Çünkü işgalciler, bölgede varlık gösterebilmek için terör örgütlerine muhtaç. İşte ABD’nin Türkiye sınırındaki son adımlarından birkaçı...

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 01:31 - 17/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
ABD askerleri PKK/PYD/YPG armalarıyla sınırımızda dolaşıyor.
ABD askerleri PKK/PYD/YPG armalarıyla sınırımızda dolaşıyor.

ABD askerleri PKK/PYD/YPG armalarıyla sınırımızda dolaşıyor. Türkiye’ye saldırı amaçlı kullanılacak 12 adet ABD üssü, Suriye kuzeyinde inşa edildi.

* Beyaz Saray’ın bölgeye gönderdiği ‘yeni Lawrence’ Brett McGurk, Suriye ve Irak’ta PKK-DEAŞ devir-teslim tiyatrosunu yönetiyor.

* PKK Türkiye’yi sınırdan ne zaman taciz etse, o noktaya ABD bayrağı çekiliyor. Ankara, teröristlere ne zaman müdahale etmek istese, karşısında ABD askerlerini buluyor.

* Suriye kuzeyindeki pek çok bölgede halk, zorla evlerinden atılıyor. DEAŞ’lılar gitse bile Suriyeliler bir daha evlerine dönemiyor. Çünkü bu sefer onları PKK tehdit ediyor.

* ABD yaklaşık 4 bin TIR dolusu yardımla Türkiye sınırında, ileri teknolojik imkanlara sahip bir terör örgütü yaratıyor. ABD ordusu sözcüleri, Türkiye’nin PKK/PYD’ye saldırması halinde terörist ortaklarını koruyacaklarını söyleyebilecek kadar cüretkar olabiliyor.

* DEAŞ’lı teröristler ABD ile PKK/PYD koruması altında Rakka’yı terk ederken ABD bu sevkiyat görülemesin diye uydu görüntülerine dahi müdahale etmiş durumda. Sahada başka hangi skandal görüntülerin karartıldığı merak konusu.

* ”Suriye’de kalıcıyız” diyerek DEAŞ’ın bitmesine izin vermeyecekleri mesajını veren Washington’a tek destek, bölge ülkelerinden değil, PKK’dan geliyor.

* ABD, Rakka’dan güvenle çıkardığı 300’e yakın DEAŞ’lı teröristten bir grubu Irak sınırındaki Ebu Kemal’e gönderdi. Pentagon, DEAŞ’lıları burada Rusya’ya karşı koruyor. Onlara yapılması muhtemel saldırıları engelliyor.

* Askeri kaynaklar, ağır silahlarıyla birlikte Rakka’dan çıkmalarına izin verilen DEAŞ’lıların ABD eliyle Irak’ta yeniden örgütlenip Türkiye sınırında özellikle Ovaköy-Fiş Habur bölgesine gönderilebileceği ihtimaline dikkat çekiyor.


DEAŞ’ı vurmamızı ABD engelledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki ABD güçlerinin DEAŞ’ı koruyup kolladığını, Rusya-Suriye ordularının teröristlere yönelik operasyonlarını engellediğini kaydetti. Moskova’daki basın toplantısında konuşan Lavrov, Rus hava kuvvetlerinin, ABD öncülüğündeki uluslarararası koalisyon tarafından engellendiğini belirtti. ABD’nin Suriye’deki varlığının gayrimeşru olduğunu dile getiren Lavrov, DEAŞ’lı teröristlerin ABD yardımıyla Rakka’dan çıkarılmasının da sahadaki durumu etkilediğini ifade etti.

Tehlikeli bir oyun

Amerikan Heritage Foundation uzmanı Luke Coffey, ABD’nin PKK/PYD’yi silahlandırmasını ‘tehlikeli bir oyun’ olarak niteledi ve Rakka’nın alınmasının bu teröristlerin silahlandırılmasına değmediğini söyledi. Washington’da bir panelde konuşan Coffey, “ABD halkının çoğunluğu, vergilerinin Neo-Marksist ideolojiye sahip ve ABD Dışişleri Bakanlığının ‘Yabancı Terör Örgütleri Listesi’ne eklenen bir örgütle ilişkisi olan bir örgütü fonladığını bilseydi bu bir kaygı kaynağı olacaktı. Ayrıca Türkiye ile ABD arasında 70 yıllık iyi bir ilişki olduğunun boş verilemeyeceğini düşünüyorum ve bunca ilişkiyi 7 yıllık bir zorluğa feda etmeye hazır değilim” ifadelerini kullandı.


#ABD
#PKK
#DEAŞ
#Terör
6 yıl önce