|

Tıbbi yardımlar drone ile taşınacak

UPS Vakfı Üst Yöneticisi (CEO) Ed Martinez, "Ruanda'da kan ve aşıları drone'larla taşıyacağımızı açıkladık. Artık hayat kurtarıcı emtiaların drone'larla taşınmasına eğileceğiz" dedi.

Yeni Şafak
10:14 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 07:19 - 28/05/2016 Cumartesi
AA
UPS Vakfı Üst Yöneticisi (CEO) Ed Martinez "Artık hayat kurtarıcı emtiaların drone'larla taşınmasına eğileceğiz" dedi.
UPS Vakfı Üst Yöneticisi (CEO) Ed Martinez "Artık hayat kurtarıcı emtiaların drone'larla taşınmasına eğileceğiz" dedi.

Martinez, UPS'in çok uzun zamandır özel sektör aktörü olarak hem Birleşmiş Milletler (BM) hem de diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte insani yardım kampanyaları düzenlediğini kaydederek, "Dünya İnsani Zirvesi de çok önemliydi. Çünkü hem toplumu hem BM'yi hem de şirketleri bir araya getirdi. Dünyadaki zorlukların üzerinden gelebilmek için ortak çalışmak gerektiğinin altı çizildi." diye konuştu.



4 bin farklı proje yürütüyoruz


Martinez, şirket olarak dünya genelinde 4 bin farklı proje yürüttüklerini dile getirerek, sivil toplumla, akademisyenlerle, hükümetlerle çalıştıklarını söyledi.



Martinez, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Türkiye'de birkaç projemiz var. Bunlardan en önemlisi Sağlam KOBİ Projesi. Bu projenin amacı KOBİ'lerin güçlerini artırmak. Çünkü KOBİ'ler ekonominin bel kemiği. İstihdam yaratıyorlar. KOBİ'ler olmazsa ne marketteki yiyecekler olabilir ne de sürdürülebilir ekonomi."



Tıbbi yardımlar drone ile taşınacak


Martinez, UPS'in gerçekleştirdiği insani yardım projelerinden bahsederek, şu anda devam eden bir çok insani yardım projelerinin bulunduğunu, kısa süre önce Ekvator'da yaşanan deprem sonrası bölgeye insani yardım gönderdiklerini söyledi. Japonya'da kısa süre önce deprem olduğunu, orada da depo ve ulaşım açısından destek verdiklerini ifade eden Martinez, şu değerlendirmelerde bulundu:



"Bunun dışında BM kurumları ve diğer uluslararası sivil toplum kuruluşlarına da felaket ve krizlere hazırlanmaları için kapasite inşası anlamında destek oluyoruz. 2 hafta önce de gerçekten çığır açacak bir duyuruda bulunduk. Ruanda'da kan ve aşı taşıyor olacağız drone'larla. Ruanda Hükümeti de çok vizyoner davranarak bu pilot projemizi gerçekleştirmemize yardım etti. Önümüzdeki 12 ay boyunca 21 kliniğe drone'larla aşı ve kan taşınıyor olacak."



Hayat kurtarıcı emtialar drone'larla taşınacak


Martinez, şirketin gelecek planlarına değinerek, inovasyon anlamında hayat kurtarıcı emtiaların drone'larla taşınmasına eğileceklerini vurguladı.



Özellikle altyapısı zayıf bölgelerde, çatışmalardan veya doğal afetlerden dolayı zarar görmüş bölgelerde bu uygulamayı yapmak istediklerini belirten Martinez, insanları bu tür felaketlere hazırlamak gibi bir amaçları bulunduğunu söyledi.



Martinez, "Çünkü felaket olduğu zaman çok daha dayanıklı olacaklar. Toparlanma süreçleri de çok hızlı olacaktır. Bu anlamda bir çok network içerisinde ortaklıklar kuruyoruz" yorumunu yaptı.



Türkler ve Türkiye çok cömert


Martinez, Türkiye'nin 3 milyona yakın Suriyeliyi misafir etmesinin, insani yardımda milli gelire oranla dünyada birinci sırada olduğunun hatırlatılması üzerine, "Türkiye ve Türk insanı çok cömert. Biz Suriye krizi başladığından beri Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve BM ile bu krize destek oluyoruz." dedi.


#Drone
#Ruanda
8 yıl önce