|

TİKA'dan Etiyopya Tiyatrosu'na destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Etiyopya Ulusal Tiyatrosu'na donanım desteği sağladı.

Yeni Şafak
23:55 - 1/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:55 - 1/10/2015 Perşembe
AA

TİKA Etiyopya Program Koordinasyonu tarafından, bu yıl 60. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Etiyopya Ulusal Tiyatrosu'na, çeşitli bölümlerde kullanılmak üzere 3 farklı türde 16 bilgisayar ve 2 montaj cihazı hibe edildi.



TİKA'nın donanım desteği münasebetiyle başkent Addis Ababa'da bulunan Etiyopya Ulusal Tiyatrosu'nun merkezinde düzenlenen törene Etiyopya Kültür ve Turizm Bakanı Amin Abdulkadir, Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Osman Rıza Yavuzalp, TİKA Etiyopya Koordinatörü İsmail Durhat'ın yanı sıra sanatçılar ve yetkililer katıldı.



Törende konuşan Etiyopya Kültür ve Turizm Bakanı Amin Abdulkadir, "TİKA'nın Etiyopya'nın kalkınmasına yönelik çalışmalar yaptığını biliyoruz ama bu son yapılan yardım bizim için daha önemli çünkü kültürlerin gelişimi öncelikle sanatla sağlanır" dedi.



TİKA Etiyopya Koordinatörü Durhat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Etiyopya'ya yardımların her alanda devam edeceğini kaydederek, TİKA'nın Etiyopya'da gerçekleştirdiği projeler ile ülkenin gelişmesine katkı sağlamaya çalıştığını ifade etti.



Tören verilen resepsiyonla sona erdi.

#Etiyopya
#TİKA
#yardım
9 yıl önce