|

Trump için çalışan şirket ABD'lilerin bilgilerini paylaşmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası için çalıştığı veri analiz şirketinin 198 milyon Amerikalının kişisel ve gizli bilgilerini kaydettiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:53 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 11:01 - 20/06/2017 Salı
Diğer
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Donald Trump'ın seçim kampanyası için çalıştığı veri analiz şirketinin 198 milyon ABD vatandaşının kişisel ve gizli bilgilerini kaydederek başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Ulusal Komite üyeleriyle paylaştığı ortaya çıktı.

Habertük'te yer alan habere göre şirket birçok kişisel veriyi üyelere göndermiş. İngiliz Telegraph gazetesi,

2016 yılının Kasım ayında gerçekleşen ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Ulusal Komite tarafından kullanılan seçmen veri tabanında 198 milyon ABD vatandaşınının verilerinin paylaşıldığını yazdı. Bu kişisel bilgilerde kişilerin isimleri, doğum tarihleri, ev adresleri, telefon numaraları ve seçmen kayıt bilgileri ile muhtemel etnik köken ve dini tercihleriyle ilgili bilgiler ortaya çıktı.

Bununla birlikte kişilerin silah sahibi olma, kürtaj ve kök hücreyle ilgili hastane verilerinin de kayıtlarda yer aldığı görüldü.

Deep Root Analytics şirketi ortaya çıkan veriler sonucunda sorumluluğu tamamen üstlendiklerini belirtirken kayıtlı bilgilerin Amazon Bulut hesabında yer aldığını ve ortaya çıkma sebebinin güvenli bir giriş yapılmaması olduğunu belirtti.

#ABD
#Donald Trump
#Seçim kampanyas
#Cumhuriyetçi Parti
#Veri şirketi
7 yıl önce