|

Trump kazanırsa taşınacak

ABD'de 2016 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olabilmek için yarışan ve önde bulunan iş adamı Donald Trump'ın 8 Kasım seçimleri sonucu ABD Başkanı olması durumunda Kanada'ya taşınacağını açıklayan sanatçılar arasına Lena Dunham da katıldı.

Yeni Şafak
18:06 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 16:07 - 26/04/2016 Salı
AA

Cumhuriyetçi Parti'nin ABD Başkan adayı olabilmek için rakipleri Teksas Senatörü Ted Cruz ve Ohio Valisi John Kasich'a karşı yarışan Trump, seçim konuşmalarındaki aşağılayıcı, ırkçı ve göçmen karşıtı söylemleri yüzünden tepki almaya devam ediyor.



Jon Stewart, Rosie O'Donnell, Barry Diller, Katie Hopkins, Omari Hardwick, Miley Cyrus ve Whoopi Goldberg'ten sonra ünlü sinema oyuncusu Dunham da Trump'ın başkan olması halinde Kanada'ya göç edeceğini açıkladı.



Ünlü şarkıcı Cher ile ünlü siyahi aktivist Al Sharpton da Trump'ın kazanması durumunda Kanada'ya taşınacağını açıklayan ünlüler arasında yer almıştı.



Dunham'ın kendisiyle ilgili açıklamasına bir televizyon kanalında cevap veren Trump, Dunham'ın, düşük bütçeli filmlerde rol alan ve fazla tanınmayan sinema oyuncuları için kullanılan "b actor" olduğunu ileri sürerek, "Onun hiçbir etkisi yok." dedi. Trump, "Lena Dunham Kanada'ya göç ettiğinde ABD bana teşekkür edecek." diye konuştu.



2 Altın Küre ödülü bulunan Dunham, ocak ayında yapılan Iowa ve New Hampshire eyaletindeki ara kurultay ve ön seçimde Demokrat Parti adaylarından Hillary Clinton'u deseklediğini açıklamıştı.



Bu arada, mart ayında arama motoru Google'ın editörlerinden biri Twitter mesajında, Google'da yapılan aramalarda, ABD'lilerin Kanada'ya göç etme ilgisinin yüzde 350'den fazla arttığı açıklanmıştı.




#Lena Dunham
#Trump
#ABD
8 yıl önce