|

Trump: 'Masumluğu kanıtlanana kadar Suudiler suçlu' diyorlar

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'a, adaletin temel prensibinin aksine "Masum olduğunu ispatlayana dek suçlusun" denildiğini savundu. Trump, ABD Yüksek Mahkemesi için aday gösterdiği Yargıç Kavanaugh'un cinsel saldırı suçlamalarıyla gündeme geldiği süreci hatırlatarak, "Kavanaugh olayında da aynısını yaşadık. "Bana göre kendisi masumdu" diye konuştu.

Yeni Şafak
10:18 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:06 - 17/10/2018 Çarşamba
AA
ABD Başkanı Trump ve Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Selman.
ABD Başkanı Trump ve Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Selman.

ABD Başkanı Donald Trump, AP haber ajansına, 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaşıkçı olayından dolayı Suudi yönetiminin eleştirilmesine tepki gösteren Trump, "Kayıp gazeteciden dolayı Suudi Arabistan'ın suçlanması, 'masumluğu ispat edilinceye kadar suçlu gösterilmenin' farklı bir örneği." diye konuştu.

In an @AP interview, Trump compared judgments about case of missing writer Jamal Khashoggi to sexual assault allegations against Supreme Court Justice Brett Kavanaugh. "Here we go again with, you know, you're guilty until proven innocent," Trump said.
ABD Başkanı,
"Yine aynı tavır...Masum olduğunu ispatlayana dek suçlusun. Ben bunu sevmiyorum. Yargıç Kavanaugh ile ilgili süreçte de bunu yaşadık. Bana göre kendisi hep masumdu"
dedi.
  • Amerikan Senatosu, 3 kadın tarafından cinsel saldırı ya da tacizle suçlanan ve FBI tarafından da soruşturulan Yargıç Brett Kavanaugh'ın Yüksek Mahkeme üyeliğini, yoğun tepkilere karşın 48'e karşı 50 oyla onaylamıştı.

Benim tavrım Kral'ın konuyu bilip bilmemesine bağlı

Trump, Fox TV'ye yaptığı açıklamada ise "Kaşıkçı olayına tepkim, Kral ve Veliaht Kral'ın konuyu bilip bilmemesine bağlı. Öncelikle, ne oldu? Ya da onlar biliyor muydu? Eğer bilgileri dahilinde olduysa bu çok kötü." ifadelerini kullanmıştı.

Kaşıkçı olayı

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.


#Trump
#Suudi Arabistan
#Cemal Kaşıkçı
5 yıl önce