|

Trump Suriyeli muhaliflere desteğin kesildiğini doğruladı

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de muhalif gruplara yapılan yardımların kesildiğini doğruladı. Twitter hesabından açıklama yapan Trump, muhaliflere yapılan yardımın durdurulduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
13:25 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 14:47 - 25/07/2017 Salı
Diğer
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de muhalif gruplara yapılan yardımın kesildiğini Twitter hesabından doğruladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'tehlikeli, büyük ve müsrif' olarak tarif ettiği Suriyeli muhaliflere yapılan ödemelerin, silah ve mühimmat yardımının durdurulduğunu doğruladı.

Alman Der Spiegel dergisi Trump'ın ilk kez bu konuda dolaylı olarak bir doğrulamaya gittiğini duyurdu.

Trump'ın CIA’nın Suriye’de ‘ılımlı muhaliflere’ yönelik 'örtülü destek' programını sona erdirme kararı aldığı açıklanmıştı.

Washington Post'a tepki

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı savaşan muhaliflere yönelik eğit-donat programını sona erdireceğine ilişkin iddialar üzerine Washington Post gazetesine tepki gösterdi.

Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Amazon.com'un kurucusu Jeff Bezos'un, 2013 yılında Washington Post'u satın almasına da atıfta bulunarak, "Amazon Washington Post, Esed'e karşı savaşan Suriyeli muhaliflere yapılan geniş çaplı, tehlikeli ve savurgan ödemelere son vermemle ilgili gerçekleri çarptırmıştır." ifadesine yer verdi.

Trump, art arda yaptığı paylaşımlarda, "@washingtonpost'ta hakkımda çıkan birçok haber sahte. Reytinglerde @CNN kadar kötüler. Amazon ve vergiler için lobicilik mi yapıyorlar?", "Uydurma Haber Washington Post, Amazon'un vergisiz oluşturduğu monopoliyi soruşturmamaları için Kongre üyelerine karşı kullanılan lobici bir silah mı?" ifadelerini kullandı.

Trump'ın, CIA tarafından gizli yürütülen ve Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı savaşan ılımlı muhaliflere eğitim ve silah temin eden programı sona erdirme kararı aldığı iddia edilmişti.

"CIA'nın eğit-donat programını sona erdirdi" iddiası

Washington Post gazetesinde geçen hafta yer alan ve üst düzey yetkililere dayandırılan haberde, Trump'ın, CIA'nın eğit-donat programını, yaklaşık 1 ay önce sona erdirme kararı aldığı öne sürülmüştü.

Haberde, programın bitirilmesini Moskova'nın uzunca bir süredir istediğine de vurgu yapılmıştı.

Bezos'un Washington Post gazetesini bireysel olarak satın almasında Amazon şirketinin bir rolü bulunmuyor.


#ABD
#Donald Trump
#Suriyeli muhalifler
7 yıl önce