|

Trump TV kanallarını kapatmakla tehdit etti

ABD Başkanı Trump, yalan haber yaptıkları iddiası ile bir kaç televizyon kanalını kapatmakla tehdit etti.

Yeni Şafak
10:17 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:34 - 12/10/2017 Perşembe
Diğer
Arşiv
Arşiv

ABD Başkanı Donald Trump, bazı medya kuruluşlarının "yalan haber" üreterek istediklerini yazabiliyor olmasının "iğrenç" bir şey olduğunu belirtti.

Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu Beyaz Saray'da kabulünde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başkan Trump, Amerikan NBC kanalında yer alan bir haberde, "Pentagon'daki bir toplantıda, ABD'nin bugünkünden 10 kat daha fazla nükleer silaha sahip olması gerektiğini söylediği" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Trump, "NBC'nin yalan haberinde belirtildiği gibi asla nükleer silahların sayısının artırılmasını tartışmadım. Sadece (bu silahların) en iyi kondisyonda olması gerektiğini konuştuk. Şu anda çok sayıda nükleer silahımız var ve bunların iyi durumda olmasını istiyorum, tartıştığımız tek şey buydu. Dürüstçe söylemek gerekirse medyanın her istediğini yazabiliyor olması iğrenç bir şey." ifadelerini kullandı.




ABD'nin nükleer silah sayısını artırmasının gerekli olmadığını dile getiren Trump, ABD Savunma Bakanı James Mattis'in de konuyla ilgili NBC'nin iddiasını net sözlerle yalanladığını bildirdi.

Mattis'ten yalanlama

Öte yandan Bakan Mattis de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak iddiayı ortaya atan medya kuruluşlarını eleştirdi.

Mattis, "Başkan'ın, ABD'nin nükleer silah kapasitesini artırma isteğine yönelik yakın zamanda çıkan haberler tamamen asılsızdır. Bu tür haberler yapmak sorumsuzluktur." değerlendirmesinde bulundu.

  • NBC kanalı, temmuz ayında Pentagon'daki bir toplantıda ABD Başkanı Trump'ın "ülkenin nükleer silah sayısının 10 kat artırılması gerektiğini söylediğini" iddia etmiş, Trump da Twitter hesabından yaptığı açıklamada söz konusu iddiayı yalanlamış, NBC kanalının lisansının sorgulanabileceğini ima etmişti.
#ABD
#Donald Trump
#NBC
6 yıl önce
default-profile-img