|

Trump'a protesto: Japonya'ya gelme

ABD Başkanı Trump, 5-7 Kasım arasında Japonya ve Güney Kore'ye gidecek. Trump'ın ziyareti, bazı Japon vatandaşlarını rahatsız etti. Tokyo'daki ABD Büyükelçiliği önüne giden vatandaşlar, 'Trump gelmesin' diye gösteri düzenledi.

Yeni Şafak
08:57 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 11:30 - 3/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Tokyo'daki ABD Büyükelçiliği önüne giden vatandaşlar, 'Trump yoksa savaş da yok' yazılı pankartlarla Trump'ın ziyaretini protesto etti.
Tokyo'daki ABD Büyükelçiliği önüne giden vatandaşlar, 'Trump yoksa savaş da yok' yazılı pankartlarla Trump'ın ziyaretini protesto etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Rex Tilerrson'un Kasım 5 ila 15 tarihlerinde Japonya, Güney Kore, Çin, Vietnam, Filipinler ve Myanmar'ı ziyaret edeceğini belirtti.

Trump'ın ziyareti öncesi Japonya'da protesto gösterileri düzenlendi. Birçok Japon vatandaşı, başkent Tokyo'daki ABD Büyükelçiliği önünde toplanarak
"Trump yoksa savaş yok"
yazılı pankartlar taşıdılar.

Sözcü Nauert, Tillerson'un gerçekleştireceği ziyaretlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Trump ve Tillerson, 5 ila 7 Kasım tarihlerinde Japonya ve ardından Güney Kore'yi ziyaret edecek. 11 Kasım'da Vietnam'da, 12 ve 13 Kasım'da Filipinler'de temaslarda bulunacak.

  • 12-13 Kasımda ise Trump'la birlikte Filipinler'e gidecek Tillerson daha sonra ise 15 Kasım'da Trump'tan ayrı olarak Myanmar'a gidecek. Tillerson'ın Myanmar'da yapacağı görüşmelerde gündeminde Arakan'daki gelişmeler olacak.

Trump'ın ziyareti öncesi, Trump'ın eşi Melania ve kızı Ivanka'yı koruyacak olan Japon polisleri tatbikat yaptı.










#ABD
#Donald Trump
#Japonya
6 yıl önce