|

Trump'ın EPA Başkanı adayına onay

ABD Senatosu, Başkan Donald Trump'ın EPA Başkanlığı için aday olarak gösterdiği Scott Pruitt'i onayladı. Senato'da yapılan oylamada 46'ya karşı 52 oyla kabul edildi.

Yeni Şafak
09:27 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:30 - 18/02/2017 Cumartesi
AA
ABD Senatosu Trump'ın EPA Başkanı adayı olarak gösterdiği Scott Pruitt'i onayladı.
ABD Senatosu Trump'ın EPA Başkanı adayı olarak gösterdiği Scott Pruitt'i onayladı.

ABD Senatosu, Başkan Donald Trump'ın Çevre Koruma Ajansı (EPA) Başkanlığına seçtiği Scott Pruitt'in adaylığını, Demokratların muhalefetine rağmen onayladı.



Pruitt'in geçmişte dava açtığı EPA'ye başkanlık etmesi, Senato'da yapılan oylamada 46'ya karşı 52 oyla kabul edildi.



Oklahoma eyaleti Başsavcısı Pruitt'in enerji şirketleriyle yakın ilişkilerini, fosil yakıtlara desteğini ve EPA'ya açtığı davaları eleştirmek için kürsüyü saatlerce işgal eden Demokratların oylamayı geciktirme çabaları sonuç vermedi. Demokratlar, dün gece Oklahoma Bölge Hakimi'nin iki yıldır süren bir dava kapmasında, Pruitt'in petrol, doğalgaz ve kömür şirketleriyle yaptığı yazışmalarını, Medya ve Demokrasi Merkezi'ne beyan etme emri nedeniyle ümitlenmişlerdi.



Buna karşın, Cumhuriyetçiler çoğunluğa sahip olmalarının avantajıyla Demokratların muhalefetini aşarak, oylamayı gerçekleştirmeyi başardı. Pruitt'in adaylığının kabul edilmesiyle sonuçlanan oylama, Demokratlar ve çevre örgütleri için hayal kırıklığı yaratırken, Cumhuriyetçiler bir zafer daha kazanmış oldu.



#ABD
#Trump
7 yıl önce