|

Trump’ın Georgia galibiyeti: Demokratlar yine kaybetti

ABD'nin Georgia eyaletinde gerçekleşen valilik seçimlerini Cumhuriyetçilerin adayı Karen Handel kazandı. Rusya soruşturması nedeniyle okların hedefinde olan ABD Başkanı Trump ve partisi, son seçimden de galip ayrılarak rahat bir nefes aldı.

Yeni Şafak
11:12 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:35 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump ile karşıtları arasında Rusya’nın Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları nedeniyle büyük bir gerilim yaşanırken, Trump’ın partisi Cumhuriyetçiler, ülkede yeni bir zafer daha elde etti.

Georgia’da gerçekleşen vali seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan Karen Handel oyların yüzde 51.9’nu alarak zafer elde etti. Demokrat Partililerin ve Trump karşıtlarının ABD iç kamuoyunda Trump’a ilk darbenin vurulması olarak değerlendirilen seçimlerin Trump’ın partisi tarafından kazanılması, Trump’ın elini rahatlattı.

Başkan seçildikten sonra Rusya soruşturması nedeniyle içeride yoğun eleştirilerin hedefinde olan Trump’ın partisinin elde ettiği zaferin Trump için de anlamı büyük. Cumhuriyetçilerin güçlü olduğu Georgia’da son yaşanan tartışmalardan sonra oy kaybının yaşanabileceği değerlendiriliyordu. Ancak beklentilerin aksine Cumhuriyetçi Parti Georgia’daki oyunu korudu.


Seçimden kazanan Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Handel ise zafer konuşmasında “Trump, Trump, Trump” diyerek ABD Başkanı’na teşekkür etti. Handel, “ABD Başkanına ve aynı şekilde Başkan Yardımcımıza teşekkür ederim” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ise, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabı Twitter üzerinde, Karen Handel'ı kutladı. Trump, " Georgia'daki büyük zaferin için tebrikler Karen Hande. Harika iş, seninle gurur duyuyoruz" dedi.


Demokrat Partinin adayı Jon Ossoff ise oyların yüzde 48,1’ni aldı. Georgia’daki seçimlerin ardından Demokratların yeni hedefi ise 2018’de gerçekleşecek olan Temsilciler Meclisi seçimlerinde Cumhuriyetçilerin önüne geçmek olacak.

#ABD
#Donald Trump
#Cumhuriyetçi Parti
#Karen Handel
#Demokrat Parti
#Georgia
7 yıl önce
default-profile-img