|

Tunus'ta bir genç daha kendini yaktı

Tunus'ta, ürünlerine el konulması sonucu kendisini ateşe veren gencin hayatını kaybettiği belirtildi. Hardani, geçen cuma emniyet güçlerinin, kaçak olduğunu gerekçe göstererek ürünlerine el koyması sonucu Safakes Valiliği önünde kendisini ateşe vermişti.

Yeni Şafak
10:07 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 10:10 - 13/10/2015 Salı
AA

Tunus'ta, ürünlerine el konulması sonucu kendisini ateşe veren gencin hayatını kaybettiği ifade edildi.



Safakes Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Geçen cuma ürünlerine el konulmasını protesto ederek kendisini ateşe veren Seyfeddin el-Hardani, tedavi gördüğü Habib Burgiba Üniversite Hastanesi'nde yaşamını yitirdi" denildi.



Açıklamada, "Bazı sosyal paylaşım sitelerinde yer aldığının aksine Hardani, kendisini yakmadan önce valiliğe konuya ilişkin bir şikayette bulunmamıştı" ifadesine yer verildi.



Hardani, geçen cuma emniyet güçlerinin, kaçak olduğunu gerekçe göstererek ürünlerine el koyması sonucu Safakes Valiliği önünde kendisini ateşe vermişti.



Arap Baharı'nın yaşandığı ilk ülke olan Tunus'ta ülkenin birçok şehrine yayılan ve "Yasemin Devrimi" olarak da adlandırılan protesto gösterileri, 2010 yılının kasım ayında, işsiz olduğu için meyve sebze satan üniversite mezununun, satış yaptığı arabaya polisin el koymasından sonra kendini ateşe vermesiyle başlamıştı.



#tunus
#tunus seyyar satıcı kendisini yaktı
#arap baharı
9 yıl önce