|

"Türk akımı"nda Slovenya'da olmalı

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Slovenya'nın başkenti Ljubljana'ya yaptığı ziyaret kapsamında açıklamalarda bulundu. Medvedev, "Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan boru hattı son aşamaya geldiğinde Slovenya'nın da projede yer alacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni Şafak
15:41 - 27/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:44 - 27/07/2015 Pazartesi
AA

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak boru hattında son aşamaya gelindiğinde Slovenya'nın da projede yer alacağını ileri sürdü.



Medvedev, Slovenya'nın başkenti Ljubljana'ya iki günlük çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Rus haber ajansı Sputnik'in ziyarete ilişkin haberine göre, Medvedev, Slovenya'nın Türkiye üzerinden geçecek doğalgaz boru hattı projesine dahil olmaları için Başbakan Miro Cerar'a önerilerde bulundu.



"Projede yer almayacağız" açıklamalarına karşın Slovenya cephesiyle görüşmeye devam edeceklerini ifade eden Medvedev, şunları kaydetti:



"Slovenya'nın projeye katılmasının mümkün olduğunu düşünüyorum. Enerji çerçevesindeki diyaloglarımıza devam etmeliyiz. Geçtiğimiz yıllarda fazlasıyla gelişme katettiğimiz bir konudan bahsediyoruz. Avrupa Birliği'nin kararı sonucu iptale zorlanan Güney Akım Projesinde yer almak isteyen, buna büyük ilgi gösteren bir Slovenya vardı. Zaten o proje içinde Slovenya ile bir anlaşma imzalamıştık. Bu proje için de yapıcı bir duruş sergileyen Slovenya'nın diğer projelerde yer alacağını düşünüyorum. Türkiye doğalgaz boru hattı projesinin de son aşamalarına gelindiğinde Slovenya'nın o projenin bir parçası olacağını düşünüyorum."



Görüşmede Slovenya Başbakanı Miro Cerar ise projeye katılımla ilgili karar vermek için erken olduğunu vurgularken, şartların elverişli olmadığına dikkati çekti.



Cerar, "Bize, Türkiye doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili olasılıklar sunuldu. Şu anda Avrupa Birliği üyesi bir ülkeyiz ve nerede duracağımıza iyi karar vermeliyiz. Bu kararı verdiğimiz zaman da projede yer almak için elimizden geleni yapacağız. Ancak yakın zamanda böyle bir kararı veremeyeceğimiz için şu anda kesin olarak konuşmam zor" değerlendirmesinde bulundu.



#Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev
#Slovenya
#doğalgaz boru hattı projesi
9 yıl önce