|

Türk iş adamlarından NY Times'a Türkiye ilanı

Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA AMCHAM), NY Times gazetesine ilan vererek, FETÖ’ye karşı global yatırımcıları Türkiye’nin güçlü demokrasisine yatırım yapmaya davet etti.

Yeni Şafak
17:02 - 20/09/2016 Salı
Güncelleme: 14:14 - 20/09/2016 Salı
Diğer

Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA AMCHAM), 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye ekonomisine güven ve yatırım çağrısı yaparak ABD basınına ilan verdi.



Amerikan basınında darbe girişiminin sorumlularını açıkça dile getiriyor olmakla da bir ilk niteliği taşıyan çağrı, ABD'nin en çok okunan gazetelerinden New York Times başta olmak üzere çeşitli İngilizce gazete ve yayınlarda tam sayfa reklamlarla yayınlandı.



Demokrasiye ve milli iradeye darbe girişiminde bulunan ve kendi halkına ihanet edenlerin 15 Temmuz gecesi yaptıklarına değinen TABA AMCHAM, Fethullahçı Terör Örgütü'nün hain saldırısına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türk halkının sadece kendi demokrasisi için değil, tüm dünya istikbal, özgürlük ve demokrasi değerleri için gösterdiği kahramanlığı yazdı.



“Güçlü hükümet, dayanıklı ekonomi ve partiler arası sağlanan mutabakat sayesinde bu girişimin günlük hayat üzerindeki etkisi oldukça kısa sürdü,” ifadelerine yer verilen metinde, Türkiye ekonomisi ve siyaseti her zamankinden daha istikrarlı ve daha güçlü duruşuyla yatırımcılar için güvenli bir liman oluşturmaya devam ediyor denildi.




#TABA AMCHAM
#ABD Basını
8 yıl önce