|

"Türk jetleriyle birlikte DAEŞ'i vurduk"

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) öncülüğünde DAEŞ ile mücadele kapsamında oluşturulan Doğal Kararlılık Operasyonları Ortak Görev Gücü, önceki gece Suriye'deki hava saldırılarında Türkiye'nin de yer aldığını duyurdu.

Yeni Şafak
18:37 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 18:38 - 30/08/2015 Pazar
AA

Doğal Kararlılık Operasyonları Ortak Görev Gücü'nden yapılan açıklamaya göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerince önceki gece Suriye'de belirlenen terör örgütü DAEŞ hedeflerine savaş uçaklarıyla hava saldırıları düzenlendi. Saldırılarda Bahreyn, Kanada, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD'nin yanı sıra Türkiye'den savaş uçakları da ilk kez yer aldı.



Açıklamada, Suriye'deki yedi saldırının Haseke, El-Havl ve Vaşiye yakınlarında düzenlendiği kaydedildi. Haseke yakınlarındaki dört saldırıda DAEŞ'in iki taktik biriminin, üç yer altı sığınağının ve birer hava savunma topçu mevzisi, muhabere pozisyonu ile roket fırlatıcısının imha edildiği kaydedildi.



El-Havl civarındaki iki hava saldırısında örgütün topçu silahları ve kazı makinesi vurulurken, Vaşiye'deki tek saldırıda DAEŞ'in depolama alanı imha edildi.



Açıklamada ayrıca Avustralya, Kanada, Danimarka, Fransa, Ürdün, Hollanda, İngiltere ve ABD uçaklarının Irak'taki hedeflere de 15 hava saldırısı yaptığı belirtildi.



Dışişleri Bakanlığı da dünkü açıklamasında, Türk savaş uçaklarının koalisyona ait savaş uçaklarıyla Suriye'de belirlenen DAEŞ hedeflerine karşı ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başladığını duyurmuştu.



#abd
#deaş
#operasyon
9 yıl önce
default-profile-img