|

Türk korkusu planı değiştirdi

24 Eylül’de genel seçimlerin yapılacağı Almanya’da Başbakan Angela Merkel, Türk seçmenleri kaybetmemek için Türkçe afişler hazırladı. Seçimlerden önce özellikle Türkiye karşıtı söylemleri ile öne çıkan Merkel’in Türk seçmenlerin desteğini kaybettiği ifade ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:30 - 23/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Genel seçimlere bir günün kaldığı Almanya’da, Türkiye karşıtlığı üzerinden seçimlerde oy almayı planlayan Başbakan Angela Merkel, bu taktiği işe yaramayınca yöntem değiştirdi. Türkiye aleyhine söylemleri nedeniyle Almanya’da yaşayan Türk seçmenlerin tepkisini çeken Merkel, oy alabilmek için Türkçe afişler hazırladı. Merkel’in partisi CDU tarafından hazırlanan afişlerde, daha çok ekonomik vaatler yer alıyor ve Türk seçmenlerden CDU’ya oy vermeleri isteniyor.


TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HAMİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’daki Türk vatandaşlarına, Türkiye karşıtı partilere oy vermemelerini söylemesinin ardından, Merkel’in partisi CDU ve Martin Schulz’un partisi SDP Türk seçmenlerin desteğini kaybetmeye başladı. Oy kaybı korkusuyla üslup değiştiren Merkel, daha önce Türkiye’yi AB müzakerelerini sona erdirmekle tehdit etmişti. AB ülkelerinden beklediği desteği alamayan Merkel, terör örgütleri PKK ve FETÖ’ye de ev sahipliği yapıyor.

#Almanya
#Merkel
#PKK
#FETÖ
7 yıl önce