|

Türkiye Avrupa'ya büyük geldi

Son dönemde gerilen Türkiye-AB ilişkileri dünya gündeminde büyük yer tutuyor. Uluslararası haber sitelerinden Al-jazeera Arapça, konuya ilişkin özel bir karikatür çizdi. Manidar çizimde İslam dininin sembollerinden cami ve minaresinin AB'nin kapısından sığmadığı için geçemediği resmedildi.

Yeni Şafak
10:06 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 11:29 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 3 Ekim 2005'te başlatılan üyelik müzakereleri geçici olarak dondurdu. Türkiye'de ve Avrupa'da olduğu gibi dünyanda da karar büyük yankı buldu. Al jazeera Arapça son yayınladığı karikatürle Avrupa Birliğine girmeye çalışan Türkiye'yi resmetti.



Erdoğan;" Müslüman olduğumuz için bizi kabul etmiyor
"


Manidar karikatürde Türkiye'nin mayasını temsil eden İslam dininin sembolleri olan minarenin Avrupa'nın kapısından içeri sığmadığı için giremediği resmedildi. Hızla ayılan İslamafobya ve milliyetçi akımların yayılması ile Avrupa Türkiye'yi saf dışı etmek için adımlar atıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi oyaladığını belirterek, "AB Müslüman olduğumuz için bizi kabul etmiyor. Biz de milletimize müzakerelere 'tamam mı devam mı' diye sorarız" ifadelerini kullanmıştı.





Almanya Başbakanı Angela Merkel son dönemde gerilen Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili konuştu. Türkiye ile imzaladıkları mülteci anlaşmasına sadık olduklarını savunan Merkel, Türkiye'nin anlaşmadan vazgeçmesi halinde B planlarının olmadığını açıkladı.



Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin 3 milyondan fazla sığınmacıya kapılarını açtığını belirterek, “Avrupa'nın bu konuda Türkiye'ye ders vermekten çekinmesini istiyorum" dedi.






#Avrupa Parlamentosu
#Avrupa Birliği
#Türkiye
7 yıl önce