|

Türkiye ile anlaştık

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye ile ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun, Rakka'nın kurtarılması, elde tutulması ve yönetilmesine dönük uzun vadeli planda birlikte çalışacağını bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 22:58 - 7/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Dunford, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile önceki gün Ankara'da yaptığı yaklaşık 4,5 saatlik görüşmeye ilişkin ABD'li gazetecileri bilgilendirdi.



UZUN VADELİ PLAN


Görüşmede, Suriye'nin Rakka kentinin DAEŞ'tan alınması çabalarının değerlendirildiğini belirten Dunford, “Türkiye ve DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Rakka'nın kurtarılması, elde tutulması ve yönetilmesine dönük uzun vadeli planda birlikte çalışacak.” dedi. Dunford, Rakka'nın kurtarılması ve sonrası ile alakalı Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) yeterli olmayacağının farkında söyledi.



ÖSO'YA İHTİYAÇ VAR


Rakka operasyonunda ağırlıklı olarak Arap güçlerine ihtiyaç olacağına vurgu yapan Dunford, “Bunun gibi güçler var. Ilımlı Suriyeli muhalifler ve Özgür Suriye Ordusu kuvvetleri var.” ifadesini kullandı. Bu arada Genelkurmay tarafından Amerika'nın görevlendirdiği üst düzey askeri personelin, hiçbir şekilde Genelkurmay Karargahı'nda görev yapmayacağı bildirildi.


#Joseph Dunford
#Hulusi Akar
#DAEŞ
7 yıl önce