|

Türkiye Rusya'yı uyardı

Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı, Afrin'e üs iddiaları ve PYD/PKK bölgesinde bir askerimizin şehit edilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Rus askerlerinin PYD/PKK'lı teröristlerle bir arada görülmesinin kabul edilemez olduğunu açıklayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "PYD ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz." dedi.

Yeni Şafak
12:12 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:23 - 24/03/2017 Cuma
AA
Diğer
Diğer

Dışişleri Bakanlığı, Afrin'e üs iddiaları ve PYD/PKK bölgesinden açılan ateşle bir askerimizin şehit olması üzerine Rus Maslahatgüzarının Bakanlığa davet edildiğini, Türkiye'nin rahatsızlığının ve tekrarlanması durumunda (örgüte) misliyle karşılık verileceğinin iletildiğini açıkladı.



Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "(Rusya'daki PYD ofisi) Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz." dedi.



Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Suriye'de yeni askeri üs kurma planlarının olduğu öne sürülmüştü. Rusya Savunma Bakanlığı, bu iddiaları yalanlayarak yeni askeri üs kurma planlarının olmadığını açıklamıştı.



Açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi gözlem merkezine ait bir biriminin "ihlalleri önlemek amacıyla" Afrin yakınlarında PYD/PKK ile Özgür Suriye Ordusu'nun temas hattına konuşlandırıldığı belirtilmişti.



Kabul edilemez


Dışişleri Bakanlığı, Ankara'daki Rus mashalatgüzarına, sosyal medyadaki fotoğraflarda Rus askerlerinin PYD/PKK'lı teröristlerle bir arada görülmesinin kabul edilemez olduğunu iletti.








#Rusya
#Afrin
7 yıl önce