|

Türkiye ve İran oyuna gelmez

İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, “Bölge ülkeleri Türkiye’yi de bizi de bir hayalcilik peşinde koşturuyor ve bu şekilde gücümüzü bizden almayı hayal ediyorlar. İran ve Türkiye bu gibi oyunlara gelmeyecektir” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 02:45 - 14/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye'de 3 yıldır görev yapan İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli'nin görev süresi doldu. Bikdeli, görevinin sona ermesi nedeniyle gazetecilere önceki akşam büyükelçilikte bir veda resepsiyonu verdi. İran ve Türkiye arasındaki enerji ilişkisine değinen Bikdeli, 15 milyar dolarlık bir ticaretin bu alanda söz konusu olabileceğini söyledi. Bikdeli, “Türkiye yaptırımlar döneminde İran'ın yanında oldu ve İran halkı bu yardımlarını unutmayacaktır. Sizin ülkeniz İran ile ekonomi işbirliği için büyük avantajlara sahiptir. Biran önce harekete geçip büyük rakiplere İran pazarını kaptırmasınlar” diye konuştu.



NİFAK SOKMAK İÇİN KULLANIYORLAR

“Bölgemizdeki gerçeklerden haberdar olmayanlar hayallere kapılırlar” diyen Bikdeli, “Bölge ülkeleri Türkiye'yi de bizi de bir hayalcilik peşinde koşturuyor ve bu şekilde gücümüzü bizden almayı hayal ediyorlar. Nasıl ki Irak'ın bütün kapasitesini yok ettilerse, Suriye'yi yok ettilerse bölgede İran ve Türkiye'nin de gücünü ve bütün oklarını o hayaller peşinde harcamaları için çaba gösteriyorlar. Aramızda etnik, mezhepsel, ekonomik sorunlar vardır ve düşmanlarımız da bunları bizim aramıza nifak sokmak için kullanıyorlar. Ben umut ediyorum ki İran ve Türkiye bu gibi oyunlara gelmeyecektir” diyerek sözlerini tamamladı.



#iran
#ortadoğu
#Türkiye
8 yıl önce