|

Türkiye'den Arakanlılara 24 bin konut

Bangladeş hükümeti dünyanın en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Arakanlı Müslümanlar için 84 bin geçici konut inşa kararı aldı. Bunlardan 24 bini AFAD, Kızılay ve TDV ortaklığıyla inşa edecek. Bu sayede 125 bin Arakanlı sıcak yuvaya kavuşacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2017 Pazar
Güncelleme: 03:24 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye'den Arakanlılara 24 bin konut
Türkiye'den Arakanlılara 24 bin konut

Myanmar'ın zulmünden kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar için Türkiye harekete geçti. Daha önce defalarca Bangladeş hükümetine yardım etmeye hazır olduğunu söyleyen Türkiye, Arakanlılar için kamp kurma teklifinde bulunmuştu. Ülkeye gelen Arakanlılar için 84 bin konut inşa etmeye karar veren Bangladeş, bu konutlardan 24 binini yapmayı teklif eden Kızılay, AFAD ve Türkiye Diyanet Vakfı ortaklığına izin verdi. Bangladeş hükümeti ile ön anlaşmayı imzalayan üç kurum geçici konutların inşa edileceği yerin gösterilmesini bekliyor.

125 BİN KİŞİ YAŞAYACAK

İnşa edilecek 24 bin geçici konutta 125 bin Arakanlı yaşayacak. Konutlar, 6’lı grup ve 25 metrekare olacak. Her ev yaklaşık 5 kişilik olacak. Zemin beton, dışı ve çatışı saçtan olacak. BM, standartlarında, bölgenin coğrafi şartlarına uygun malzemeden yapılacak. Evlerin bir tanesi 6 bin 500 liraya mal olacak. Geçici konut, yatak odası, mutfak ve banyo bölümü şeklinde dizayn edilecek. Evlerin yapılacağı yerlere, hastahane, okul, ibadethane ve küçük dükkanlar yapılacak. 


Yardım edenlerin ismi mahalleye verilecek

Türk Kızılayı iş adamlarına, şirketlere, belediyelere çağrıda bulundu. Arakanlılara yardım eden her belediyenin, işletmenin, iş adamının ismi kurulacak mahallelere verilecek. Bangladeş’teki ticarete katkı olsun diye inşaat malzemeleri Bangladeşli iş adamlarından satın alınacak. Bu sayede oradaki ticaret de canlanacak. Sağlık Bakanlığı sahra hastahanesi için hazırlıklarına devam ediyor, önümüzdeki günlerde sahra hastahanesinin yapımı da bitmiş olacak.

#Türk Kızılayı
#Arakan
#Myanmar
7 yıl önce