|

Türkiye'den Arnavutluk'a bir milyon dolarlık bağış

Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka, ülkesinin 2018 yılı bütçe tasarısı toplantısında Türkiye'nin Arnavutluk silahlı kuvvetlerine bir milyon dolar bağış yapacağını açıkladı. Xhaçka " 2018 yılında Türkiye'nin yaklaşık bir milyon dolarlık bağışından da yararlanacağız" dedi.

Yeni Şafak
19:14 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 19:23 - 7/11/2017 Salı
AA
​Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka
​Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka

Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka, Türkiye'nin ülkesinin silahlı kuvvetlerine yaptığı yardımlara değinerek "Türkiye'nin yılda yaklaşık bir milyon dolarlık bağışından da yararlanacağız." dedi.

Arnavutluk Savunma Bakanı Xhaçka, Meclis Ulusal Güvenlik Komisyonunda, bakanlığının 2018 yılı bütçe tasarısıyla ilgili düzenlenen oturumda konuşma yaptı.

Bakan Xhaçka, savunma bütçesinin artırılması konusuna değinerek bunun müttefik ülkelerin yardımı ve bağışlarıyla sağlanabileceğini vurguladı.

Türkiye'den Arnavutluk'a bağış

Türkiye'nin Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerine sağladığı desteğe değinen Xhaçka, "Bütçeye, müttefiklerimizin 2018 yılı yardım ve bağışlarıyla katkı sağlayacağız. Türkiye'nin yılda yaklaşık bir milyon dolarlık bağışından da yararlanacağız." şeklinde konuştu.

İtalya'nın da yıl sonuna kadar 7 milyon avro değerinde 5 bin otomatik silah hediye edeceğini anımsatan Xhaçka, bu bütçe tasarısının, NATO üyesi olarak taahhüt ve yükümlülükler doğrultusunda, savunma alanındaki reformların gelişiminin sürekliliğini sağladığını aktardı.

Xhaçka, büyüme eğilimini sunan ilk ülkelerden oldukları için NATO tarafından takdirle karşılandıklarını sözlerine ekledi.

#Arnavutluk
#türiye
6 yıl önce