|

Türkiye’yi bataklığa çekmeye çalışıyorlar

Halep'in kuzeyinde terör örgütleri IŞİD ve PYD'ye karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa, Batılıların ÖSO'nun zafere ulaşmasını istemediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 1/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Koalisyon güçlerinin verdikleri sözleri tutmadığını vurgulayan İsa, “Bizim Çobanbey'de IŞİD'e karşı verdiğimiz mücadelede koalisyon güçleri, vaadettikleri hava savunma ve silah mühimmat desteğini yerine getirmediler” diye konuştu.



KENDİ HESAPLARI VAR


İsa, koalisyon güçlerinin PYD'yi kahraman gibi göstererek Suriye'yi bölmek istediğini savunarak, Batılıların oluşturduğu senaryoya göre, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir Kürdistan kurulmak istendiğini anlattı. Rejim güçleri ile IŞİD ve PYD'ye karşı mücadele edenlerin sadece ÖSO olduğunu söyleyen İsa “Batılı güçler, ilk önce Esed'i ayakta tuttular, sonra Suriye'yi bölüp, İsrail'in güvenliğini sağlamak için PYD'yi tutmaya başladılar. Şu anda PYD'liler, Suriye'nin kuzeyinde kendilerince kurdukları devletin Afrin'e kadar uzamasını, oradan da daha batıya doğru ilerleyişlerini sürdürmek istiyor” dedi.



SAVAŞA ÇEKMEK İSTİYORLAR


''Bize destek veren Türkiye, Batılı ülkeler tarafından Suriye'deki iç savaşın içine çekilmek isteniyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, bizim IŞİD'le mücadelemizde başarısız olmamızı istiyor, başarısızlığımıza karşın ise PYD'yi bölgeye hakim kılmak istiyor” diye konuşan İsa, Türkiye'nin zor durumda bırakılmak istendiğini söyledi.


#Özgür Suriye Ordusu
#Koalisyon güçleri
8 yıl önce