|

Türkmen Beşir köyünün kurtarılması için operasyon

Kerkük Güney Cephesi Peşmerge Komutanı Kemal Kerküki, yaptığı açıklamada Irak'ın Kerkük kentine bağlı Türkmen Beşir köyünün terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması için operasyon başlatıldığını söyledi.

Yeni Şafak
12:41 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:44 - 30/04/2016 Cumartesi
AA
Irak'ın Kerkük kentine bağlı Türkmen Beşir köyünün terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması için operasyon başlatıldı.
Irak'ın Kerkük kentine bağlı Türkmen Beşir köyünün terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması için operasyon başlatıldı.

Kerkük Güney Cephesi Peşmerge Komutanı Kemal Kerküki, yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşir köyünün kurtarılması için sabahın erken saatlerinde geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Köye yakın birkaç bölge kontrol altına alındı." dedi.



DAEŞ'in köy çevresine çok sayıda mayın döşediğini belirten Kerküki, "Operasyonu en az can kaybıyla başarıya ulaştırmak istiyoruz. Bu yüzden bombalı tuzak ve mayınların hedefi olmamak için yavaş ve dikkatli şekilde ilerliyoruz." diye konuştu.



DAEŞ hedefleri sürekli bombalanıyor


Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da operasyonda önemli görev üstlendiğini aktaran Kerküki, şunları kaydetti:



"Operasyon başladığından bu yana, bölgedeki DAEŞ hedefleri sürekli bombalanıyor. Birçok terörist geri çekildi, kalanlar ise direnç gösteremiyor."



Öte yandan, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, söz konusu operasyona Şii milis gücü Haşdi Şabi de katılıyor.



Terör örgütü DAEŞ, 10 Haziran 2014'te Irak'ın ikinci büyük şehri Musul'la birlikte geniş bir bölgeyi ele geçirmişti. Türkmen Beşir köyü de o tarihten bu yana örgütün kontrolünde bulunuyor. DAEŞ, Beşir köyünden özellikle yakındaki Türkmen Tazehurmatu kasabasını hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor. Örgütün geçen mart ayında Tazehurmatu'ya hardal gazı içeren havan topu ve katyuşa füzeleriyle saldırısı sonucu 3 Türkmen hayatını kaybetmiş, yüzlercesi yaralanmıştı.


#Irak
8 yıl önce