|

Tutuklu İhvan yöneticisi hayatını kaybetti

Mısır'da yaklaşık iki yıldan bu yana tutuklu bulunan kanser hastası Afifi, kaldırıldığı Ebu Zabel Cezaevi Hastanesi'nde hayatını kaybetti

Yeni Şafak
23:31 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 20:35 - 1/09/2015 Salı
AA

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Hüsni Hayri Diyab el-Afifi'nin, bu akşam, kaldırıldığı Ebu Zabel Cezaevi Hastanesi'nde sağlık durumunun kötüleşmesi neticesinde yaşamını yitirdiği bildirildi.



Afifi'nin savunma heyetinde yer alan Halid el-Kumi, "Kanser tedavisi gören ve son zamanlarda sağlık durumu kötüleşen İhvan yöneticilerinden Hüsni Diyab, cezaevi hastanesine nakledilmesinin ardından hayatını kaybetti" dedi. Müvekkilinin iki yılı aşkın süredir cezaevinde bulunmasına rağmen mahkemeye sevk edilmediğini ve serbest bırakılması yönünde verilen tüm dilekçelerin de reddedildiğini anlatan Kumi, cezaevi yönetimini, son dönemde artan rahatsızlığına rağmen almak zorunda kaldığı özel tedavi için Afifi'ye izin vermemekle suçladı.



Afifi Cezaevi Hastanesi'nde hayatını kaybetti


Öte yandan emniyet kaynakları Temmuz 2013'ten bu yana cezaevinde bulunan Hüsni Hayri Diyab Afifi'nin Ebu Zabel Cezaevi Hastanesi'nde hayatını kaybettiğini doğruladı.



Hastane kaynakları da Afifi'nin karaciğer kanseri olduğunu, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığını ancak doktorların tüm çabasına rağmen akşam saatlerinde yaşamını yitirdiğini aktardı.



Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından cezaevlerinde sık sık meydana gelen ölümler ailelerin yanı sıra pek çok kesim tarafından "tıbbi ihmal" olarak nitelendiriliyor. Mısır yönetimi ise "tıbbi ihmal" iddiasını reddederek karakol ve cezaevlerinde tutuklular için gerekli tüm imkanların sağlandığını ileri sürüyor.

#Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan)
#Hüsni Hayri Diyab el-Afifi
#Ebu Zabel Cezaevi
9 yıl önce
default-profile-img