|

Üç ABD’li terörist öldürüldü

Terör örgütü PKK saflarında savaşan üç ABD vatandaşının öldürüldüğü ortaya çıktı. Bu yılın ilk ayında PKK’ya katılan Jordaan Andrew, William Savage ve Levi Johnson adlı teröristlerin cesetleri Süleymaniye Havalimanı’ndan ABD’ye gönderildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 Wednesday
Güncelleme: 23:11 - 30/08/2016 Tuesday
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD içinde savaşan batılı teröristlerin, Münbiç saldırısına da katıldığı ortaya çıktı. Böylece, ABD'li yetkililer tarafından, “IŞİD'in bulunmadığı bölgelerde yaşanan çatışmalar kabul edilemez” açıklamasının da sırrı çözüldü. Münbiç'in IŞİD'in elinden kurtarılmasının ardından PKK'lı teröristlerin kentten çıkacağına ve yönetimi muhalefete yakın Arap unsurlara bırakacağına yönelik uluslararası mutabakata rağmen ABD bu anlaşmaya uymamış ve Suriye Demokratik Güçleri adı altında PKK'lıları kamufle etmeye çalışmıştı.



ÇOK SAYIDA ABD'Lİ VAR


Münbiç saldırısına katılan PKK'lı gruplar içerisinde aktif olarak çatışmalara katılan çok sayıda ABD vatandaşının bulunduğu ve bunlardan 3'ünün çatışmalar sırasında öldürüldüğü bildirildi. PKK saflarında savaşan ABD'lilerin kimlik bilgilerine de ulaşıldı. Jordaan Andrew, William Savage ve Levi Johnson adlı teröristlerin cenazeleri ABD Erbil Başkonsolosluğu'nun temsilcisinin hazır bulduğu bir törenle teslim edildi. Cesetler, Süleymaniye Havalimanı'ndan ABD'ye gönderildi.



COLORADO VE NEVADA'DAN


Colorado'dan gelen Ciwan Fırat kod adlı Jordaan Andrew, 13 Ocak'ta Rojava'nın Derik kentinde YPG'ye katıldı. 3 Ağustos'ta Münbiç'te IŞİD tarafından öldürüldü. Nevada'dan gelen Agir Şervan kod adlı Levi Jonhson Shirli, 2015'te Süleymaniye'de YPG'ye katıldı. 14 Ağustos'ta öldü. Maris'ten gelen Amed Kobani kod adlı William Savage 07 Ocak 2015'te Süleymaniye'de YPG'ye katıldı. 10 Ağustos'ta Menbic'de öldürüldü.






#PYD
#IŞİD
#Münbiç
#Ciwan
8 years ago