|

Ulusal Katedral'de büyük Ayin

ABD Başkanı George W. Bush'un isteğiyle, Washington'daki Ulusal Katedral'de, kurbanlar ve aileleri için ayin düzenlendi.

Yeni Şafak
00:00 - 15/09/2001 Cumartesi
Güncelleme: 19:21 - 18/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Hıristiyan, Müslüman ve Musevi dini temsilcilerin konuşmalarıyla başlayan ayinde, Başkan Bush, eşi Laura ve babası eski Başkan George Bush, annesi Barbara Bush ile birlikte oturdu. Demokrat Partili Al Gore de ayine katıldı Ayinde eski Başkan Bill Clinton, New York Senatörü eşi Hillary Clinton, yer alırken, güvenlik nedeniyle ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Camp David'deki başkanlık dinlenme evinde tutuldu. Güvenlik birimleri,Başkan Bush ile Başkan Yardımcısı Cheney'den herhangi birine saldırı ihtimaline karşı, iki Amerikan liderini ayrı yerlerde tutmaya özen gösteriyor.



Ayinde, Kuzey Amerika İslami Toplumu adına konuşan İmam Muzammil Siddiki, ''Bu saldırılar kalplerimizi kırdı. Gözlerimizi yaşarttı. Allah bize yardım etsin, bütün farklı inançları, ülkemizin iyiliği için birarada tutsun. Bizi kötülerden korusun'' dedi. ABD Başkanı Bush da ayindeki konuşmasında, ''Ülkemize zalimce bir saldırı düzenlendi. Şimdi büyük bir yas içindeyiz'' ifadelerini kullandı. Bu arada Avrupa ülkelerinde, ABD'deki terör saldırılarında ölenler için 3 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Avrupa Konseyi'nin aldığı karara uygun olarak Avrupa'nın tüm ülkelerinde saat 12.00'ye geldiğinde, okullarda, fabrikalarda ve tüm alanlarda yaşam durdu, TV ve radyolar yayın akışlarını keserek terör kurbanları için saygı duruşunda bulunuldu.

#George W. Bush
#Washington
#Ulusal Katedral
#Ayin
23 yıl önce