|

Ürdün Kralı İsrailli görevlinin yargılanmasını istedi

Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail Başbakanı Netanyahu'dan İsrail'in Amman Büyükelçiliği binasında meydana gelen olayda 2 Ürdünlüyü öldüren güvenlik görevlisinin yargılanmasını talep etti.

Yeni Şafak
12:39 - 28/07/2017 Cuma
Güncelleme: 12:41 - 28/07/2017 Cuma
AA
Ürdün Kralı Abdullah, Netanyahu'dan Ürdünlü vatandaşı öldüren İsrailli görevlinin yargılanmasını istedi.
Ürdün Kralı Abdullah, Netanyahu'dan Ürdünlü vatandaşı öldüren İsrailli görevlinin yargılanmasını istedi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail'in Amman Büyükelçiliği binasında meydana gelen olayda 2 Ürdünlüyü öldüren güvenlik görevlisinin adil bir şekilde yargılanmasını talep ettiği bildirildi.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamada, "Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan İsrail'in Amman Büyükelçiliği binasında işlenen suçla ilgili sorumluluğunu yerine getirmesi talebinde bulundu." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Netanyahu'dan suçlunun adil bir şekilde yargılanmasını talep eden Kral Abdullah'ın, "Suçluların kabul edilmeyecek bir şekilde karşılanması kışkırtıcı bir durum olduğu gibi bölgede istikrarsızlık ve aşırıcılığı da tetikleyecektir." dediği belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 23 temmuzda Amman Büyükelçiliğinde yaşanan olayın ardından Amman Büyükelçisi Einat Şalain ve 2 Ürdünlüyü öldüren güvenlik görevlisini kabul etmişti. Görüşme sonrası yapılan yazılı açıklamaya göre de Netanyahu, "Sizi görmek beni mutlu etti. Olayın sona erdiğine sevindim. İyi bir şekilde çalıştınız. Sizi oradan çıkarmamız gerekiyordu. Bu anlık bir meseleydi ve bunun kısa bir sürede gerçekleştiğine sevindim. Sizler İsrail devletini temsil ediyorsunuz. İsrail devleti bunu hiçbir zaman unutmaz." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail hükümet sözcüsü Ofir Gendelman, olayın yaşanmasından iki gün sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ürdün'ün başkenti Amman'da görevli İsrail Büyükelçisi Şalain ve ekibinin ülkelerine döndüklerini duyurmuştu.

Ürdün'deki Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından soruşturmayla ilgili yapılan açıklamada, olayın İsrailli güvenlik görevlisiyle bir marangoz arasında çıkan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gerçekleştiği ifade edilmişti.

Açıklamada, görevliyle elçilik binasındaki dairesine mobilya monte etmek için gelen 2 Ürdünlü marangozdan birisi arasında, "teslimatın gecikmesi nedeniyle" önce sözlü tartışma yaşandığı belirtilmişti.

Marangozun, tornavidayla yaraladığı güvenlik görevlisinin ateş açarak karşılık verdiği, olayda bir marangozla o esnada orada bulunan daire sahibinin vurulduğu ve kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettikleri kaydedilmişti.

#Ürdün
#İsrail
#Mescid-i Aksa
#Kral Abdullah
7 yıl önce