|

Ürdünlü işadamı Suudi Arabistan'da gözaltına alındı

Suudi Arabistan, Trump’ın Kudüs kararına tepki veren Ürdün’e baskı uygulamaya devam ediyor. Suudi Arabistan yönetimi, iş toplantısı için Riyad’a giden Arap Bankası Başkanı Filistin vatandaşlığı da bulunan Sabih el Masri'yi havalimanında gözaltına aldı.

Yeni Şafak
13:35 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:01 - 16/12/2017 Cumartesi
Diğer
Ürdünlü iş adamı ve Arap Bankası Başkanı Sabih Al Masri
Ürdünlü iş adamı ve Arap Bankası Başkanı Sabih Al Masri

Filistin vatandaşlığı da bulunan Ürdünlü iş adamı ve Arap Bankası Başkanı Sabih Al Masri, iş seyahati için gittiği Suudi Arabistan'da gözaltına alındı.

Masri'nin Ürdün ve Suudi Arabistan vatandaşlıkları da bulunuyor. İki ülkede de yatırımları bulunan Masri'nin Ürdün Kralı Abdullah'la yakın ilişkileri olduğu biliniyor.

Filistin kökenli işadamının Suudi Arabistan'daki yolsuzluk operasyonlarının ardından ülkeye ilk kez giriş yaptığı, Riyad'a gitmeden önce ise yakınları tarafından gitmemesi yönünde uyarılar yapıldığı bildirildi.

ABD'nin Kudüs kararını eleştirmişti

Geçtiğimiz günlerde Arap Bankası Başkanı Sabih al Masri, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını eleştirmiş ve Ürdün de bu karara en fazla tepki gösteren ülkelerin başında yer almıştı.

Suudi Arabistan ve BAE, Ürdün üzerinde despotluk kuruyor

Körfez ülkeleri, ABD’nin Kudüs’ü başkent olarak tanıma kararını reddeden Ürdün’ü dışlıyor. Suudi Arabistan, BAE ve Kuveyt, Ürdün’ü Filistin meselesine yönelik tüm anlaşmaların dışında tutuyor. Körfez, Ürdün’e söz verdiği 3.6 milyar dolarlık beş yıllık mali yardım programını da yenilememişti.



Tutuklamalarla veliaht Prens gücünü pekiştiriyor

Suudi Arabistan'da daha önceki dalgada 11 prens ve 4'e yakın bakan tutuklanmıştı. Otoriterler, bunun yeni bir dalganın habercisi olabileceğini belirtirken, tutuklamalarla birlikte Suudi Arabistan'da veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın gücünü pekiştirmiş olacağını da belirtiyor.

#Suudi Arabistan
#Ürdün
#Sabih Al Masri
6 yıl önce