|

Uzlaşma için ABD'nin "karakutu"su devrede

ABD başkanları Richard Nixon ve Gerald Ford döneminde Rusya ile Soğuk Savaş'ın “yumuşamasında” rol oynayan ABD’li “derin” diplomat Henry Kissinger, Obama ve Putin için bir kez daha devrede

Yeni Şafak
12:10 - 2/01/2015 Cuma
Güncelleme: 10:15 - 2/01/2015 Cuma
Diğer

ABD ile Rusya arasında başta Suriye olmak üzere Ukrayna ve diğer küresel çekişme ve rekabetler soğuk savaş dönemini andırırken çatışmayı göze almayan iki ülke “uzlaşı” yollarını arıyor. Habertürk'de yer alan habere göre; ABD’li “derin” diplomat Henry Kissinger, Obama ve Putin için bir kez daha devrede.


Rusya'ya yeni yaptırımlar

ABD’nin eski Dışişleri bakanlarından, “ABD’nin karakutusu” lakaplı ünlü diplomat Henry Kissinger, uzmanlık alanlarından biri olduğu üzere yine Moskova-Washington arasında mekik dokuyor. Bloomberg’ün haberine göre Kissinger “iyi anlaştığı” Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le, ABD Başkanı Barack Obama’nın isteği üzerine görüşüyor.


Medvedev'le buluştu

Rusya, Ukrayna krizi nedeniyle ABD ve AB’nin yaptırımlarına maruz kaldığı için ciddi bir ekonomik darboğazdan geçiyor. Kissinger’ın “uzlaşı” konusunda son derece isteksiz olmasına rağmen Putin’i ikna için çaba sarf ettiği belirtiliyor.


Kissinger 2009'da da Washington-Moskova arasındaki ilişkilerin “geliştirilmesi” için devreye girmiş, Moskova'ya giderek dönemin Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'le gizlice bir görüşme gerçekleştirmişti

#Henry Kissinger
#Obama
#Amerika
#Rusya
#Putin
9 yıl önce