|

Venezuela'da siyasi gerilime çözüm arayışı

Venezuela'da siyasi gerilime çözüm arayışı için yeni müzakereler başlatıldı. Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Medina, Venezuelalı hükümet ve muhalefet heyetleriyle 5 saatten uzun süren bir görüşme yaptı.

Yeni Şafak
10:47 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:55 - 14/09/2017 Perşembe
AA
Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Medina, Venezuelalı hükümet ve muhalefet heyetleriyle 5 saatten uzun süren bir görüşme yaptı.
Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Medina, Venezuelalı hükümet ve muhalefet heyetleriyle 5 saatten uzun süren bir görüşme yaptı.

Venezuela'da iktidar ve muhalefet temsilcileri, ülkedeki siyasi krizin çözümüne yönelik görüşmelerin devam ettirilmesi amacıyla Dominik Cumhuriyeti'ne geldi.

Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Danilo Medina, daveti üzerine ülkeye gelen Venezuelalı hükümet ve muhalefet heyetleriyle 5 saatten uzun süren bir görüşme yaptığını açıkladı.

Medina, görüşmede bir tür müzakereye varılmasının çok arzu edildiğini gözlemlediğini aktararak toplantılara bugün de devam edeceklerini söyledi.

Yeni müzakerelere şans tanıyor

Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı, Venezuelalı heyetlerle ayrı ayrı mı yoksa bir arada mı görüştüğü konusunda bilgi vermedi.

Venezuela hükümet heyetinde yer alan Caracas Belediye Başkanı Jorge Rodriguez, yeni müzakerelere şans tanıdığını dile getirirken muhalefet lideri Julio Borges, ana muhalefet koalisyonunun ana hatlarıyla belirlediği koşulların karşılanmaması halinde yeni görüşmelerin yapılmayacağını kaydetti.

  • Venezuela muhalefeti, geçen yıl Vatikan'ın arabuluculuğundaki görüşmelerden, sosyalist hükümeti taahhütlerini yerine getirmemekle suçlayarak çekilmişti.
Mart ayından bu yana 125 kişi öldü

Venezuela'da gıda kıtlığı, yüksek enflasyon ve artan suç oranlarından kaynaklanan toplumsal hoşnutsuzluk, Devlet Başkanı Nicolas Maduro liderliğindeki hükümetin kontrol ettiği Yüksek Mahkemenin, 31 Mart'ta Kongrenin yetkilerini elinden aldığını açıklamasıyla sokak protestolarına dönüşmüştü.

Ülkede mart sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı gösterilerde en az 125 kişi hayatını kaybetti.

#Dominik Cumhuriyeti
#görüşme
#Venezuela
7 yıl önce