|

Washington Post'tan Türkiye'yi hedef alan skandal başyazı

Washington Post gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretleri kapsamında Türkiye'yi skandal ifadelerle hedef alan başyazı yayımladı. Beyaz Saray'ı Türkiye'ye 'bedel ödetmeye' çağırmaya kalkışan yayın organı, "Kongre tasarıyı onaylamalı ve Başkan Trump imzalamalı" ifadelerine yer verdi.

Yeni Şafak
10:28 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 11:21 - 19/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan'ın ABD'yi ziyareti sırasında Washington Post'un Türkiye başyazısında skandal ifadeler yer aldı.
Erdoğan'ın ABD'yi ziyareti sırasında Washington Post'un Türkiye başyazısında skandal ifadeler yer aldı.

Washington Post'un Türkiye başyazısında, belirli silahların satışını yasaklanması için ABD kongresine çağrı yapıldı.

ABD'de Jeff Bezos'un sahip olduğu Washington Post gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesinde başyazılarından birini Türkiye’ye ayırdı. Yazıda Türkiye'ye karşı ciddi yaptırımlar uygulanması gerektiği yönünde provokatif ifadeler yer alıyor.




"Bedeli olacağını ifade etmeliyiz"

Başyazıda Türkiye'yi hedef alan skandal ifadeler yer alıyor:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın (Mayıs ayındaki) Washington ziyareti sırasında Türk korumaların barışçıl protestoculara karşı şiddet içeren saldırısının üzerinden geçen dört ayda hiçbir şey, Türkiye hükümetinin Amerikan topraklarında demokratik ilkelere yapılan bu saldırı konusunda sorumluluk almasını sağlayamadı. Ne Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen protestolar, ne Kongre’de her iki partinin birden kınaması ne de Tük güvenlik yetkilileri hakkında iddianame hazırlanması. Belki de belirli silahların satışının engelleneceğine dair bir tehdit, böylesi bir gaddarlığın bedeli olacağını ifade etmenin daha anlamlı bir yolu olur."

Sözü buradan, ABD Senatosu Bütçe Komisyonu’nun Erdoğan’ın korumalarına ve silah satışının yasaklanmasını öngören tasarıyı onaylamasına getiren Washington Post, Komisyon onayının devamı olarak Senato’nun tamamına da tasarıyı onaylama çağrısı yaptı: "Erdoğan’ın (korumalar hakkındaki) iddianameler konusunda 'Amerika’da adaletin nasıl çalıştığının çok açık net skandal ifadesidir' demesi, kendi ülkesinde muhalefet hakkında, özgür basına ve bağımsız yargıya karşı gaddarca sergilediği saygısızlıkla örtüşüyor."

Söz konusu tasarıyı hazırlayan Demokrat Senatör Chris Van Hollend’in "Amerikalı vergi mükelleflerinin ödediği dolarların, Türkiye ve ABD’deki muhaliflere karşı kullanılmasını istemiyoruz" sözlerine de yer veren Washington Post, başyazısını şu cümleyle bitirdi: "Kongre tasarıyı onaylamalı ve Başkan (Donald Trump) da imzalamalı."

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’taki temasları kapsamında 21 Eylül perşembe günü ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek ve birçok ülke lideri ile ikili görüşme yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Rohinga Temas Grubu toplantısına katılacak.

#Washington Post
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce