|

Web'de matem günü

Dünyanın en yaygın internet mesaj servisi ICQ'da terör kurbanlarının anısına açılan "Bir mum da siz yakın" bölümüne her ülkeden binlerce mesaj yağdı.

Yeni Şafak
00:00 - 15/09/2001 Cumartesi
Güncelleme: 18:12 - 18/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

ABD'deki terör kurbanlarının anısına dünyanın en yaygın internet mesaj ve chat servisi ICQ tarafından açılan "Bir Mum da Siz Yakın" adlı bölüme bütün ülkelerden binlerce mesaj yağıyor. ICQ tarafından 11 Eylül akşamı açılan köşeye, başsağlığı dileklerinin yanında, tüm dünyada barış, sevgi ve dostluk dileğinde bulunan Yemen'den Bulgaristan'a, Hong Kong'dan Türkiye'ye kadar birçok ülkeden sayısız mesaj geldi. İşte, bu mesajlardan bazıları:




l Barış Aşığı (Yemen):

Başkan Bush başınız sağolsun. Kurbanların aileleri acınızı paylaşıyorum.



l Dana (Bulgaristan): Kalbim, kurbanlarla ve aileleriyle birlikte. Biz de sizinle ağlıyoruz. l Sabrina (Meksika): Bunun olduğuna inanamıyorum. Barış istiyoruz. l Erin (Kanada): Bu insanların böyle öldüğünü televizyon ekranlarından gördüğümde inanamadım. l Julia Fahrer (Almanya): Bunun için almancada doğru sözcükleri bulmak çok güç. Hele ingilizcede hiç bulamadım. l Green (İtalya): Niçin bu kadar masum insan böyle öldü? l Beulah Waltemate (ABD): Tanrı yakınlarını kaybedenlerin yakınlarının acılarını azaltıp, hayatta kalanları çabucak iyileştirsin l Judge (ABD): Hayatınızı böyle kaybettiğiniz için çok üzgünüz. l Arzu (Türkiye): Rahat uyuyun.




Farklı ülkeden olabiliriz ama


l Tay Meiqin (Singapur): Farklı ülkelerden olabiliriz ama, benim yüreğim de en az sizinki kadar acıdı. l Marinella (İtalya): Bu mumlar barış için sonsuza dek yansın. l Marc Reineke (Almanya): Enkazın altında sağ olanlar varsa, size şans diliyorum. l Kohashi Kazuha (Japonya): Bu olay bizi daha güçlü kılsın. Lütfen aynı mavi gökyüzü altında yaşadığımızı unutmayın. l Mr Dead (Pakistan): Bu olanlar için çok üzgünüz. Hepinizin başı sağolsun. l Coquihalla (Kanada): Tüm dünyanın barışsever ülkeleri, barış için birleşin. l Hung Millie (Hong Kong): Gözyaşlarınızı silin, el ele tutuşalım ve terörizme karşı savaşalım. l Muhammed (Mısır): Masum insanlar böyle bir ölümü hak etmemişti. Allah bunu yapan teröristleri cezalandıracak. l Daio (Avusturya): ABD'deki tüm insanlar için bu mumu yakıyorum. l G. A. (ABD): Bu gece, bir mum yakın. Komşularınıza da söyleyin. Onlar da yaksın. l Jaden Trey (Kanada): Ben, 20 aylık bir bebeğim. Bu mumu faciada hayatını kaybeden tüm çocuklar için yakıyorum.



#ICQ
#ABD
#Terör saldırısı
23 yıl önce