|

Will istifa etti Trump'ın hedefi oldu

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Trump'ın hedefindeki en son isim, kendisi yüzünden partiden ayrılan ünlü gazeteci George Will oldu. Trump, Will için 'fazla abartılan siyaset uzmanlarından biri' yorumunu yaptı.

Yeni Şafak
19:51 - 27/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:07 - 27/06/2016 Pazartesi
AA

Cumhuriyetçi Parti'den ünlü siyaset uzmanı gazeteci George Will'in, partisinin muhtemel ABD başkan adayı iş adamı Donald Trump yüzünden partisinden ayrıldığını bildirmesi, Trump'ın hedefindeki en son isim olmasına neden oldu.



8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde, Trump yerine Clinton'u destekleyeceğini açıklayan cumhuriyetçi eski siyasetçiler arasına eski Hazine Bakanı Paulson da katılırken, ünlü gazeteci Will, Fox News televizyonundaki bir programda yaptığı açıklamada partisinden ayrıldığını belirtti.



1964'ten bu yana üyesi olduğu Cumhuriyetçi Parti'den Trump yüzünden 32 gün önce istifa ettiğini açıklayan Will, "Bu benim partim değil" diyerek, Cumhuriyetçi Partililere Trump'ı desteklememeleri ve 2020 yılında Trump gibi olmayan bir cumhuriyetçiye oy vermeleri tavsiyesinde bulundu.





Will açıklamasında, kararını Trump'ın, Trump Üniversitesi aleyhine açılan davaya bakan yargıç Gozalo Curiel'e sözlü saldırısı sonucunda verdiğini söyledi.





Trump'ın istifaya cevabı


Trump, George Will'in kendisi yüzünden partiden ayrılacağı haberinden sonra sosyal medya üzerinden ünlü gazeteciyi hedef aldı.



Hafta sonunda İskoçya'da kendisine ait golf sahasını ziyaret eden Trump, internet üzerinden yaptığı açıklamada, Will'in "fazla abartılan siyaset uzmanlarından biri" olduğunu ve "uzun süre önce yolunu kaybederek, Cumhuriyetçi Parti'den ayrıldığı" ifadesini kullandı.



Trump'ın kendisiyle ilgili açıklamasına cevap veren Will ise "Onun bana göre avantajı var. Çünkü söyleyebileceği her şeyi 140 vuruşla söyleyebiliyor ben söyleyemiyorum." dedi.



  1. Trump'ı desteklemeyeceğini açıklayan ünlü Cumhuriyetçiler
  2. Bu arada, eski Başkan George W. Bush döneminin eski Hazine Bakanı Henry Paulson da Trump yerine Demokrat Parti'nin muhtemel Başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'u destekleyeceğini açıklayan isimler arasına katıldı. Paulson açıklamasında "Cumhuriyetçi arkadaşlarım, yalnız olmadığımı biliyorum" ifadesini kullandı. Paulson'dan önce birçok Cumhuriyetçi Partili ünlü siyasi, Trump yüzünden Clinton'a desteğini bildirmişti.
  3. Trump'ı desteklemeyeceğini açıklayanlar arasında, Cumhuriyetçi Partili eski ABD Başkanları George H. W. Bush, George W. Bush ile eski başkan adayları Mitt Romney ve John McCain de bulunuyor. Eski başkanlar Ronald Reagan ve George W. Bush döneminde Savunma Bakanlığı yapan Richard Armitrage de Trump yerine Clinton'u destelediğini açıklayan eski bakanlar arasında yer almıştı.

#Cumhuriyetçi Parti
#George Will
#Donald Trump
8 yıl önce