|

Wisam Hashlamoun: Bu karenin sembol olacağını düşünmedim

Filistinli gazeteci Wisam Hashlamoun, Üçüncü İntifada'nın sembolü haline gelen, 22 İsrail askerinin gözaltına aldığı 16 yaşındaki Fevzi El- Junidi'nin fotoğrafının hikayesini Yeni Şafak'a anlattı: “Bu karenin bir sembol olacağı aklıma gelmedi. Düşündüğüm tek şey İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı demeden Filistinliler’e uyguladığı şiddeti göstermekti.

Yeni Şafak ve
11:59 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:37 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Filistinli gazeteci Wisam Hashlamoun ve sembol kare
Filistinli gazeteci Wisam Hashlamoun ve sembol kare

Her gün şiddetli çatışma haberlerinin geldiği bölgelerde basın mensupları da zor şartlar altında dünyaya son gelişmeleri duyurmak için çalışıyor. Her fotoğraf ve her haberde Filistinlilerin şanlı direnişine dair bilgiler yer alırken, Filistinli gazeteci Wisam Hashlamoun’un çektiği bir fotoğraf 3. İntifada’nın sembolü haline geldi. 22 İsrail askerinin ortasında gözleri bağlı bir şekilde gözaltına alınan 16 yaşındaki Filistinli

Fevzi El- Junidi'nin fotoğrafı, İsrail’in Filistinlilerden ne kadar korktuğunu da tüm dünyaya gösterdi.



GAZETECİ OLMANIZ ÖNEMLİ DEĞİL

Direnişin başladığı günden beri bölgede fotoğraf çeken Anadolu Ajansı'nın bölgedeki foto muhabirlerinden Wisam Hashlamoun, fotoğrafın hikayesini Yeni Şafak’a anlattı. Fotoğrafı El Halil kentinde çektiğini ve çekerken bu kadar güçlü bir kare olduğunu düşünmediğini söyleyen Hashlamoun, o an yaşadıklarını şöyle anlattı: "50’ye yakın İsrail askeri eylem sırasında vahşice gençlerin üzerine saldırdı. İsrail askerleri asla gazeteci olmanıza önem vermez. Vahşice herkesin üzerine saldırdılar. Ben o sırada askerlerden biraz uzaklaştım. O genç (Fevzi El- Junidi) yere düştü ve kafasından yaralandı. Onu ayağa kaldırıp etrafını çevirdiler. O sırada ben de onların saldırılarından kurtulmaya çalışıyordum."

ŞİDDETİ GÖSTERMEK İSTEDİM

Eylemler başladığından bu yana meydanlarda olan Hashlamoun, bu fotoğrafın böylesine etkili olmasından ise memnuniyet duyduğunu söyledi ve ekledi: "Elbette fotoğrafı çektiğim sırada, bu karenin bir sembol olacağı aklıma gelmedi. Düşündüğüm tek şey İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı demeden Filistinliler’e uyguladığı şiddeti göstermekti. Allah yardım etti ve bu fotoğraf çok ses getirdi." Haslamoun fotoğrafını çektiği 16 yaşındaki Muhammed Fevzi El- Junidi’nin halen tutkulu olduğunu da belirtti.

#Wisam Hashlamoun
#Filistin
#İsrail
#Fevzi El- Junidi
6 yıl önce