|

Yahudi yerleşimci Filistinli gence saldırdı

Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcinin düzenlediği silahlı saldırıda bir Filistinli gencin ağır yaralandığı belirtildi. Gencin karnından vurulduğu belirtilirken, dün Beytüllahim'de İsrail askerlerinin yaraladığı gence ilişkin bilgi verilmedi.

Yeni Şafak
11:28 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:17 - 7/10/2015 Çarşamba
AA

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Usame en-Neccar yaptığı yazılı açıklamada, "İsrailli bir Yahudi yerleşimci, Beytüllahim kenti yakınlarındaki Dar Salah köyünden bir genci silahla vurdu. Olayda karnından ağır yaralanan genç, Beyt Cala Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı" ifadelerini kullandı.



Ayrıca Beytüllahim'de bir Filistinlinin de İsrail askerlerinin plastik mermi kullanarak müdahale etmesi sonucu yaralandığını belirten Neccar, olayın ayrıntılarına ilişkin bilgi vermedi.



İsrail askerlerinden Filistinlilerin evlerine baskın


Öte yandan İsrail askerlerinin, Nablus'ta geçen perşembe 2 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesiyle suçlanan 3 Filistinli tutuklunun ailesinin evine baskın düzenlediği bildirildi.



Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bir grup İsrail askeri, Nablus'a gelerek 2 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesiyle suçlanan tutukluların ailelerinin evine baskın düzenledi. Baskının ardından komşu binalardaki evlerin de arandığı, aramalar sırasında evlere hasar verildiği, eşyaların zarar gördüğü belirtildi.



Geçen hafta İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Yahudi yerleşim yerleri Elon Moreh ve İtamar arasında seyahat eden bir araca ateş açılması sonucu İsrail vatandaşı 2 sivilin hayatını kaybettiği belirtilmişti.



Olayın ardından Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde Filistinlilere yönelik saldırılarını arttırmış, evlerine ve araçlarına zarar vermişti.



Bir süredir Yahudi yerleşimciler ve onları koruyan İsrail askerleri ile Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor. Gerginliğin tırmanmasıyla taraflar arasında vuku bulan arbedeler, İsrail askerlerinin müdahalesiyle can kaybı, yaralanma ya da gözaltılarla neticeleniyor.



#filistin
#israil
#Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü
#Usame en-Neccar
8 yıl önce