|

Yarbay Zida kabineyi kuruyor

Burkina Faso’nun geçici Devlet Başkanı Michel Kafando dün Yarbay Isaac Zida’yı kabineyi kurmak üzere görevlendirdi. Kabine en geç cumartesi günü açıklanacak.

Yeni Şafak
10:24 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:31 - 20/11/2014 Perşembe
AA
Hükümeti kurması için dün Yarbay Isaac Zida’yı görevlendiren Kafando, hükümetin 72 saat içinde kurulacağını ifade etti.


Zida da düzenlediği basın toplantısında, huzurlu bir geçişin sağlanması için yerel ve uluslararası toplumun desteğini talep etti.


Geçiş hükümetini kurmakla görevlendirilmesini güvenlik güçlerine duyulan güvene bağlayan Zida, kendisine verilen yetkileri ve sorumluluğu sonuna kadar taşıyacağını, demokratik ve şeffaf bir seçim süreci için elinden geleni yapacağını kaydetti.


Zida, halkın güvenini yeniden kazanmak için bencillik duygusundan uzak kalacaklarını, bununla beraber ülkenin geleceği için yeni reformlar üzerinde çalışacaklarını vurguladı.


Öte yandan kabinede yer alacak 25 üyenin, 1991 anayasasıyla geçen hafta kabul edilen tüzüğü esas alarak görev yapacağı belirtildi.


Ülkede 31 Ekim'de başlayan protestolar üzerine Blaise Compaore'nin istifasının ardından Zida, kendisini devlet başkanı ilan etmiş ve Burkina Faso'yu yaklaşık 2 hafta yönetmişti.


Michel Kafando, hafta başında, 1 yıl sürecek geçiş döneminin devlet başkanı olarak seçildikten sonra dün Zida’yı hükümeti kurması için görevlendirmişti.
#Burkina Faso
#hükümet
#Yarbay Isaac Zida
9 yıl önce