|

Yasin Börü ve arkadaşları Batman'da anıldı

HÜDA PAR İl Başkanlığınca, 3 yıl önce ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK yandaşlarınca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anma etkinliği düzenlendi.

Yeni Şafak
18:15 - 8/10/2017 Pazar
Güncelleme: 18:17 - 8/10/2017 Pazar
AA
Yasin Börü ve arkadaşları Batman'da anıldı
Yasin Börü ve arkadaşları Batman'da anıldı

Ayn el Arap bahanesiyle 6-7 Ekim 2014'te yapılan izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları Batman'da anıldı.

Diyarbakır’da üç yıl önce ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK yandaşlarınca katledilen Yasin Börü, Hasan Gökguz, Riyad Güneş ve Hüseyin Dakak için HÜDA PAR Batman İl Başkanlığınca bir düğün salonunda anma etkinliği düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Rehber İlahi Grubu’nun okuduğu ilahilerin ardından Yasin Börü ve arkadaşlarının hayatlarıyla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yaptığı konuşmada, aradan 3 yıl geçmesine rağmen Yasin Börü ve arkadaşlarının acılarının yüreklerdeki tazeliğini koruduğunu söyledi.

PKK terör örgütünün Kürtlere büyük zarar verdiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Kürtler sosyal bağları güçlü iken, bu PKK üzerinden Kürtlerin bağları parçalandı. Baba oğula, dayı oğlu hala oğluna düşman oldu. Kürtlerin içerisinde ektikleri düşmanlıkla kardeşi kardeşin kanına soktular. Babayı oğlunun kanına soktular. Bu pis ideolojileri yüzünden kadınların ve gençlerin ahlakını bozuyorlar. Marksist ideoloji ile Kürtlerin arasına bu mikrobu soktular."

Programa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, Cemal Çoban, Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Enver Kılıçaslan da katıldı.

#Hüda Par
#Yasin Börü
7 yıl önce