|

Yemen'de 20 milyon kişi yardıma muhtaç

Dünya Gıda Programınca, 20 milyon kişi yardıma muhtaç durumda olduğu Yemen'de açlığın önüne geçilmesi için bağış toplama kampanyası başlatıldı.

Yeni Şafak
21:09 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:15 - 24/05/2017 Çarşamba
AA
​BM'den Yemen'e ramazan için yardım kampanyası
​BM'den Yemen'e ramazan için yardım kampanyası

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programınca (WFP), Yemen'de ramazan ayında açlığın önüne geçilmesi için bağış toplama kampanyası başlatıldı.

WFP'den yapılan yazılı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla ve WFP'nin "Yemeğini paylaş" uygulaması çerçevesinde, Yemen'deki açlığın önlenmesi ile Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı ve ihtiyaç sahibi çocuklar için bağış kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Hükümetler, şirketler ve hayırseverlerin, WFP'ye finans desteği verdiği ifade edilen açıklamada, "Yemeğini paylaş" uygulamasının bağışların gönderileceği yerin seçilmesi olanağı da verdiği kaydedildi.

Açıklamada, uygulamanın, Güney Sudan'daki açlık sıkıntısının azaltılmasında etkili olduğu, ülkeye bir ayda 1 milyon ihtiyaç sahibi kişiye yemek gönderildiği aktarıldı.

Öte yandan, Sana Uluslararası Havalimanı yetkilileri, Kızılhaça ait 32 ton ilaç yüklü bir uçağın havalimanına iniş yaptığını bildirdi.

Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar ülke genelindeki farklı bölgelerde 2 yıldan uzun süredir devam ediyor.

Nüfusu 27 milyona yakın ülkede yaklaşık 20 milyon kişi yardıma muhtaç durumda bulunuyor.

#Yemen
#İHH
7 yıl önce