|

Yemen'de insani kriz: Savaş, kuraklık, yoksulluk

Yemen'de yaklaşık iki yıldır süren çatışmalar nedeniyle artan yoksulluk ve açlığın, yakın gelecekte "insani felakete" dönüşmesinden endişe ediliyor. Ülkedeki sağlık sisteminin çöküşün eşiğinde olduğu belirtilirken, hastaların ilaç alamadığı ifade ediliyor.

Yeni Şafak
22:19 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:36 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Yemen'de devam eden iç savaş nedeniyle halkın büyük bir bölümü gıda maddelerine ulaşmakta büyük bir güçlük çekiyor.
Yemen'de devam eden iç savaş nedeniyle halkın büyük bir bölümü gıda maddelerine ulaşmakta büyük bir güçlük çekiyor.

Yemen'de yaşanan iç savaş nedeniyle halkın yarısından fazlası, temel gıda maddelerine ulaşmada sıkıntı yaşıyor.



Büyük bir gıda sorununun baş gösterdiği ülkede, 2,1 milyonu çocuk olmak üzere yaklaşık 3,3 milyon kişi vahim düzeyde yetersiz besleniyor.



Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne göre, Yemen nüfusunun üçte ikisini oluşturan 18,8 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Ülkede 2015 Mart ayında patlak veren savaşın şiddetli şekilde vurduğu yaklaşık 10 milyon kişi de acil gıda, su, tıbbi destek ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.





Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Yemen'de yaşanan krizle ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ülkede 3.2 milyon kişinin silahlı çatışma nedeniyle yurtlarını terkettiğini ve çok kötü şartlarda hayatta kalmaya çalıştığını belirtti.



Kınık, Twitter hesabından, ülkede her 10 dakikada 5 yaş altı bir çocuğun açlık ve ona bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.











BM'den Yemen için 2,1 milyar dolarlık yardım çağrısı


#Kızılay
#Kerem Kınık
#Yemen
#Açlık
#Yoksulluk
7 yıl önce