|

Yemen'de Tümgeneral'e suikast

Ebyen bölge komutanlarından Tümgeneral İsraili kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Evinin yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda Tümgeneral İsraili ile şoförünün yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Yeni Şafak
17:18 - 22/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:30 - 22/02/2016 Pazartesi
AA

Yemen'in Ebyen bölge komutanlarından Tümgeneral Abdurabbu Hüseyin el-İsraili'nin kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybettiği açıklandı.



Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kimliği belirsiz bir grup, Aden'den Hurmeksar kentine doğru yola çıkan İsraili'nin aracına doçka türü ağır makineli tüfeklerle saldırı düzenledi. Ülkenin güneyinde yer alan Aden'e bağlı Şeyh Osman ilçesindeki el-Mimdare Mahallesinde, evinin yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda Tümgeneral İsraili ile şoförünün yaşamını yitirdiği kaydedildi.



İsraili, bölgenin Husi militanlardan temizlenmesinin ardından geçen ağustos ayının başlarında Ebyen'e komutan tayin edilmişti.



Cevf'teki çatışmalarda 10 Husi militanı öldü


Öte yandan ülkenin kuzeyindeki Cevf ilinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında meydana gelen çatışmada 10 militanın öldüğü belirtildi.



HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cevf iline bağlı el-Akabe bölgesinde ordu birlikleri ve direniş güçleri ile Husiler arasında çatışmalar patlak verdi. Olayda 10 Husi militanının öldüğü, bir grup militanın da gözaltına alındığı ifade edildi. Ordu birlikleri ile HDG'nin Akabe bölgesinde ilerleme kaydettiği, el-Adyak Dağı ve el-Halefiyyin Dağının bazı kısımlarında kontrolü ele geçirdiği aktarıldı.



Cevf ili, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı HDG ve Husiler ile evrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında yoğun çatışmalara sahne oluyor.



#Yemen
#Ebyen bölge komutan
#Tümgeneral Abdurabbu Hüseyin el-İsraili
#suikast
8 yıl önce