|

Yemen'deki hava saldırısında 33 ölü iddiası

Husiler, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Sana'daki polis merkezine düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısının 33'e yükseldiğini iddia etti.

Yeni Şafak
20:49 - 13/12/2017 Wednesday
Güncelleme: 21:04 - 13/12/2017 Wednesday
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in başkenti Sana'daki bir polis merkezine düzenlediği hava saldırısında 33 kişinin öldüğü iddia edildi.

Husi kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerinin Sana'daki Şuub mahallesinde bulunan bir polis merkezine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 33'e yükselirken, 70 kişi de yaralandı.

Saldırıda ölen ya da yaralananların polis merkezindeki hapishanede tutulan kişiler ile birkaç güvenlik mensubu olduğunu belirten Husi kaynaklar, sağlık ekiplerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

Husilere ait "El-Mesire" televizyonu daha önce yayınlanan haberinde, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Sana'nın doğusundaki bir polis merkezine düzenlediği hava saldırısında 12 kişinin öldüğünü, 80 kişinin yaralandığını" açıklamıştı.

180 kişinin alıkonulduğu iddiası

Haberde ayrıca, saldırıda ölen ya da yaralananların polis merkezinde alıkonulan kişiler olduğu belirtilirken, söz konusu merkezde Husilere karşı savaşan ve alıkonulan hükümet güçleri mensubu 180 kişinin tutulduğu ileri sürülmüştü.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

#Yemen
#Sana
6 years ago