|

Yeni "darbe planlarına" hız verdiler

New York Times gazetesi, ABD’nin 17/25 Aralık darbe girişimini kopyalayarak başlattığı soruşturmada tutuklanan Reza Zarrab davasına ilişkin gelişmeleri Türkçe 'tweet'lerle paylaşmaya başladı. ABD yargısından medyasına kadar organize girişimlerle ilgili Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Bir yeni 'çokuluslu' darbe girişimidir... Kemal Kılıçdaroğlu aynı anda içeriden harekete geçirilmiştir. Yeni darbe girişiminin ortağı kim?" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
20:23 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 21:02 - 28/11/2017 Salı
Yeni Şafak
ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab
ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab

New York Times gazetesi, 17 Aralık'taki kumpasın devamı olan Zerrab davasındaki gelişmeleri Türkçe olarak Twitter'dan paylaştı.

"Zarrab, suçunu kabul etti ve Hakan Atilla'ya karşı tanıklık yapacak" paylaşımı yapan NYT'nin söz konusu tweetleriyle ilgili Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül "
Bir yeni 'çokuluslu' darbe girişimidir...
Kemal Kılıçdaroğlu aynı anda içeriden harekete geçirilmiştir. Yeni darbe girişiminin ortağı kim? FETÖ yerine ikame edilen kim?" değerlendirmesinde bulundu.



NYT referandum öncesi de Türkçe paylaşım yapmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı sebebiyle çok defa Türkçe 'hayır' kampanyalarına imza atan Batılı gazeteler gibi New York Times da referandumda FETÖ yanlısı bir politika izlemişti. NYT, referanduma günler kala "Avrupa'nın diğer ülkelerinde yaşayan bir Türk müsünüz? Bize referanduma dair görüşlerinizi iletin" tweeti atmıştı.

ABD'de yeni kumpas Rıza Zarrab üzerinden

FETÖ’nün beceremediği 17 Aralık kumpas senaryosu, yeniden ABD'de devreye sokulmuştu. İranlı iş adamı Reza Zarrab üzerinden hazırlanan kumpas davası adeta 17 Aralık darbe girişiminin de şifrelerini veriyor.

New York Güney Bölge Savcısı Preet Bharara tarafından hazırlanan iddianame, FETÖ’cü polislerce hazırlanan 17 Aralık fezlekesinden kopyalanmıştı.

#FETÖ
#15 Temmuz
6 yıl önce