|

Yine bombalar yağdı

Suriye ile Rus ordusuna ait savaş uçakları Halep'e bomba yağdırmaya devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2016 Saturday
Güncelleme: 23:48 - 27/05/2016 Friday
Yeni Şafak

Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere yapılan hava saldırılarında 15 sivil hayatını kaybetti, 35'i ise yaralandı. Sivil savunma yetkilisi İbrahim Ebu Leys, rejim ile Rus savaş uçaklarının Halep'te Hayan, Kefr Hamra beldesi ile Hreytan ve Anadan ilçesine 40 hava saldırısı düzenlediğini belirtti. Ebu Leys, bombalama sonucu ölen siviller arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu kaydetti.



Dün bir saldırı da muhaliflerin denetimindeki İdlib kentinde yaşandı. Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 kişinin öldüğü, 11'inin yaralandığı bildirildi. İdlib'deki sivil savunma yetkilisi Abdulkadir Cibeyro, kent merkezinde yer alan Şuayb Camisi'nin önünde cuma namazı kılındığı esnada bomba yüklü aracın patlatıldığını belirtti. Cibeyro, saldırı sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 11'inin yaralandığını, patlamanın etkisiyle çevredeki araçların da zarar gördüğünü kaydetti.







Kilis'e roket


Suriye'deki IŞİD mevzilerinden Kilis'in Elbeyli ilçesine roketli saldırı düzenlendi. Sınırötesinden atılan 3 roketin, Hürriyet Mahallesi'ndeki değişik noktalara düşmesi sonucu 5 vatandaş yaralandı. Yaralı vatandaşlar hastanelerde tedavi altına alındı.



Halep'i aç bırakmak için tarlaları yakıyorlar





Şam'daki Yermuk Kampı'nda Esed'in, Lübnan sınırındaki Madaya'da ise Şii Hizbullah militanlarının uyguladığı 'aç bırakma' yöntemi, bu kez Suriye PKK'sı PYD eliyle Halep'te uygulanmak üzere. Terör örgütü, Kastillo ve Handarat'tan bölgeye giden bütün yardım TIR'larına saldırıyor. Esed'e bağlı çalışan Hizbullah militanlarınca kuşatılan Madaya'da pek çok kişi açlıktan can vermişti. Aynı şekilde Esed rejiminin yardım girişlerini engellediği Yermuk Kampı'nda da birçok Suriyelinin akıbeti aynı olmuştu. Terör örgütü bunları yaparken Esed rejimi de bir yandan Halep çevresindeki tarlaları bombalıyor. Kentin gıda deposu niteliğindeki tarlalarda çıkan yangınlar, araziye ve ürünlere zarar veriyor.





#Suriye
#Rus ordusu
#Halep
8 years ago