|

Yusuf’u da katlettiler

Mescid-i Aksa'da metal dedektör uygulamasından sözde vazgeçen İsrail, kutsal mabedin kapılarını bu kez güvenlik kameralarıyla donatıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:16 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Yusuf’u da katlettiler
Yusuf’u da katlettiler

Mescid-i Aksa’nın girişlerine metal dedektörler koyan ve gelen tepkilerin ardından bu kararından geri adım atan İsrail, bu kez de Mescid-i Aksa’nın Aslanlı Kapı (El-Esbat) karşısına güvenlik kameraları yerleştirdi. Dün sabah saatlerinden itibaren Aksa çevresindeki diğer kapılara da güvenlik kamerası yerleştirmeye başlayan Tel Aviv yönetimi, kutsal mabede Müslümanların girişine hâlâ engel oluyor. Dünyadan yükselen tepkileri dindirmek için İsrail’in kapılarda hayata geçirdiği yeni uygulama, aslında metal dedektör adımından farklı bir anlam ifade etmiyor. Aksa’yı bir plan dahilinde Müslümanların elinden almaya çalışan siyonistlerin sözde ‘geri adımı’ oyalama taktiği olarak görülüyor.

23 FİLİSTİNLİ GÖZALTINDA

İslam’ın ilk kıblegâhını geçtiğimiz cuma günü kana bulayan siyonistler, Aksa çevresindeki sokaklarda namaz kılanlara saldırmış, ilk gün 3 Filistinliyi şehit etmiş, 400’ünü ise yaralamıştı. Devam eden olaylarda önceki gün ise 1 Filistinli daha şehit edildi, onlarcası da yaralandı. Ülke genelinde protesto gösterileri dün de sürdü. Batı Şeria’nın farklı kentlerinde İsrail askerleri, ‘Hamas üyesi’ oldukları iddiasıyla 23 Filistinliyi gözaltına aldı.

TUTUKLU VEKİL SAYISI 12

Cuma günü sözkonusu yasaklara tepki gösteren İsrail Meclisi Knesset üyesi Arap milletvekillerini tartaklamaktan çekinmeyen siyonistler, dün de Selfit ve Eriha kentlerinde Filistin Yasama Meclisinden iki milletvekilini gözaltına aldı. Ömer Abdurrezzak ve Şakir Amara, İsrail hapishanelerinde tutsak edilen son Filistinliler oldu. Bu gelişmeyle birlikte İsrail tarafından gözaltında tutulan Filistinli milletvekili sayısı 12’ye yükseldi.

300 ÇOCUK HAPİSHANEDE

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te sık sık evlere baskınlar düzenleyerek çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor. Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481’i işgal altındaki Doğu Kudüs’ten olmak üzere 57’si kadın, 300’ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Yusuf’u katlettiler

İsrail, cuma namazı sırasında şehit ettiği Muhammed Mahmud Şeref’in (17) cenazesine katılan Filistinli Yusuf Kaşur’u (23) da öldürdü. İsrail askerlerince Kudüs’ün Ebu Dis beldesinde katledilen Kaşur için cenaze töreni düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı ve Filistin bayrakların taşındığı cenaze töreninde Kaşur’un naaşı, tekbirler eşliğinde belde kabristanına götürülerek defnedildi. Kaşur’dan geriye, arkadaşı Muhammed Şeref’in cenazesi sırasında çekilen görüntüsü kaldı.

  • BMGK’ya acil çağrı
  • Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyelerine acil toplanma çağrısında bulundu. Endonezya Dışişleri Bakanlığı da İsrail’i yazılı açıklama ile uyardı. Açıklamada “Endonezya, ihlalleri devam eden İsrail’i şiddetle kınıyor. ABD’nin, İsrail’e şiddete son vermesi için uyarı yapmasını istiyoruz” denildi.

#Mescid-i Aksa
#Filistin
#Kudüs
#Yusuf
7 yıl önce