|

Yüzüncü gün mitingi

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’daki 100. günü için Pensilvanya eyaletinde yaptığı mitingde yine ülkedeki medya kuruluşları ve gazetecilere yüklendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:20 - 30/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Trump, Ronald ReagAn’dan sonra bir ilke imza attı.
Trump, Ronald ReagAn’dan sonra bir ilke imza attı.

ABD Başkanı Donald Trump, “dünyadan haberi olmayan” gazetecilerin “sahte haberler” yaptıklarını söyleyerek kendisine yönelik eleştirileri reddederken, göreve geldiğinden bu yana tüm sözlerini sırayla yerine getirdiğini belirtti.

Kendilerini teselli ediyorlar

Trump, Washington’da gerçekleşen Beyaz Saray Muhabirleri’nin geleneksel yemeğine gitmeyi reddederek, bir suikast girişiminde yaralanması sonrası 1981’de yemeğe katılamayan Ronald Reagan’dan bu yana bir ilke imza attı. Harrisburg kentindeki mitinginde Donald Trump o saatlerde gerçekleşen basın yemeğinde, “koca bir grup Hollywood oyuncusu ve Washington medyasının kendilerini teselli ettiklerini” ve bunun “çok sıkıcı olacağını” söyledi.

Duvarı öreceğiz

Görevi devraldığı eski başkan Barack Obama döneminin bir “karmaşayla” sonuçlandığını savunan Trump, “önüne gelecek büyük savaşlara hazır olduğunu ve her bir davayı kazanacaklarını “söyledi. ABD ile Meksika arasına duvar örme vaadinden vazgeçtiği konuşulan Trump, “Duvarı öreceğiz dostlar, hiç kaygılanmayın” dedi. Bu sözlerine rağmen Trump şu ana kadar ne duvarın inşasını başlatabildi, ne de Meksika’nın duvarın yapılması için gerekli ödemeyi yapmasını sağlayabildi.

#ABD
#Donald Trump
#Beyaz Saray
7 yıl önce