|

Zanzibarlı çocuklar külliyeye emanet

Zanzibar’da Sadakataşı Derneği’nin koordinesinde ve Türkiye’deki bağışçıların desteğiyle yapılan 15 Temmuz Şehitler Külliyesi, törenle hizmete girdi. 2 milyon 400 bin liraya mal olan ve bin kişinin yararlanacağı külliyede, İmam Hatip modelinde erkek öğrencilere yatılı orta okul eğitimi verilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:40 - 25/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Zanzibarlı çocuklar külliyeye emanet
​Zanzibarlı çocuklar külliyeye emanet

Afrika’nın Zanzibar adasında Sadakataşı Derneği öncülüğünde Türkiye’deki hayırseverlerce inşa ettirilen 15 Temmuz Şehitler Külliyesi törenle hizmete açıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ilk olarak 225 metrekare alana inşa edilen 350 kişi kapasiteli Hacı Osman Var Camisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından külliyedeki ilk ezan okundu ve cemaat namaz kıldı.

BİN KİŞİLİK OKUL

Namazın ardından Hacı Ayşe Var okulunun ve külliyenin açılış kurdelesi kesildi. Ellerinde Türk bayrağı ve Sadakataşı Derneği’nin flamasını taşıyan Zanzibarlı çocuklar, törende Türk heyetine sevgi gösterisiyle birlikte kendi dillerinde tezahüratlarda bulundu. Yerleşkesinde cami ve dersliklerin yanı sıra yatakhane, kütüphane, yemekhane, mutfak, idare binası, lojman, spor sahası, banyo ve lavabolar bulunan külliyede, İmam Hatip modelinde erkek öğrencilere yatılı orta okul eğitimi verilecek. 2 milyon 400 bin liraya mal olan projeden bin kişi istifade edecek.


MİRASIMIZ İÇİN BURADAYIZ

Törende konuşan TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, yeryüzünde hak ve batılın savaşı olduğuna dikkati çekerek, "Bu savaşta biz İslam medeniyetinin bize bıraktığı mirası esas alarak 'bir insanın ölümü kainatın ölümüdür, bir insanın kurtuluşu kainatın kurtuluşudur' diyerek buradayız" dedi.

FETÖ'YE İNANMAYIN

15 Temmuz’un Türkiye için bir dönüm noktası olduğuna değinen Gündoğdu, Zanzibar Cumhurbaşkanlığı Makamı Devlet Bakanı ve Devrimci Konseyi Başkanı İssa Hacı Gavu'ya hitaben şunları kaydetti: "Burada FETÖ'nün mensubu olarak okul açmış olanların buradaki görüntüsü ne olursa olsun onlar uluslararası şer odaklarının piyonlarıdır, sizin istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz her okulu biz burada Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti olarak, sivil toplum örgütleri olarak açmaya hazırız. Bu hazırlığa sizlerin de onlara destek olmayarak katkı sunmanızı özellikle istirham ediyorum."

KARDEŞLİĞİMİZ PEKİŞİYOR

Zanzibar Cumhurbaşkanlığı Makamı Devlet Bakanı ve Devrimci Konseyi Başkanı İssa Hacı Gavu da külliyenin yapılması ve hizmete girmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. İki ülkenin kardeş olduğuna vurgu yapan Gavu, "Kardeşliğimiz eskiden beri devam ediyor ve biz bu kardeşliğimizi pekiştirmek için buradayız. Biz çok mutluyuz, biz her zaman yanınızdayız.. Burada yüzlerce öğrenci faydalanacak. Burada her zaman en güzel eğitimin verileceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

#​Zanzibar
#Sadakataşı Derneği
#15 Temmuz
#Türkiye
#FETÖ
7 yıl önce