|

ABD'li medya devi Sky'ın tamamını almak istiyor

Amerikan medya devi 21st Century Fox'un, yüzde 39'luk hissesine sahip İngiliz yayın şirketi Sky'ın tamamını satın almak için 12,1 milyar sterlin teklif edebileceği bildirildi.

Yeni Şafak
23:10 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 23:26 - 9/12/2016 Cuma
AA

Londra merkezli Sky'dan yapılan açıklamaya göre, iki şirketin bağımsız direktörleri arasında birleşme için ön anlaşmaya varıldı.



Açıklamada, halen Sky'ın yüzde 39'luk hissesine sahip olan Fox'u temsil eden bağımsız direktörün, kuruluşun geri kalan hisselerini yüzde 61'lik hissesini de devralmak için 11,2 milyar sterlin (14,1 milyar dolar) teklif ettiği belirtildi.



Anlaşmanın henüz kesinlik kazanmadığı kaydedilen açıklamada, "Anlaşmanın belli koşulları hala tartışılıyor ve 21st Century Fox'un teklif vereceği kesin değil." ifadelerine yer verildi.



Sky'ın hisseleri "ralli" yaptı


Hisse başına 10,75 sterline karşılık gelen anlaşma tutarının, Sky'ın hisselerinin perşembe günkü kapanış fiyatına kıyasla yüzde 36 daha fazla olduğu dikkati çekerken, İngiliz şirketin Londra'da işlem gören hisseleri, birleşme konusunda ön anlaşmaya varıldığı haberlerinin ardından yüzde 27 değer kazandı.



Fox'un, New York borsasında işlem gören hisselerinin ise gün içinde yüzde 6'ya yakın değer kazanmasına karşın hisseler öğleden sonra yüzde 3'ün üstünde geriledi.



Analistler, Fox'un Sky'ın kontrolünü tamamen ele geçirmesinin, Avrupa'da önemli bir medya platformu oluşturmasına yardımcı olacağını belirtiyor. Sky, İngiltere, İtalya, İrlanda ve Almanya'da olmak üzere 21,8 milyon müşterisine uydu üzerinden televizyon yayını yapıyor.



Bu arada, anlaşmanın kesinleşmesi halinde Avrupalı kurumların onayının gerekebileceği öngörülüyor.Milyarder Rupert Murdock'un sahip olduğu 21st Century Fox, halen Sky Deutschland'ın yüzde 55'ini ve Sky İtalya'nın tamamının kontrolünü elinde tutuyor.


#21st Century Fox
#Sky
7 yıl önce